• Početna>
  • Vesti>

K. Mitrovica: Do kraja godine početak radova na stadionu, odobrena sredstva za most kod Dudinog krša

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić  rekao je danas da su u okviru investicionog plana koji je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Opštini Kosovska Mitrovica odobrena još tri projekta – izgradnja fudbalskog kompleksa, dodatni objekat za PU „Danica Jamaz“ i izgradnja vijadukta – mosta preko Ibra kod Dudinog krša.

Izgradnja fudbalskog stadiona u Kosovskoj Mitrovici počeće do kraja godine, a iz  budžeta Vlade Republike Srbije, u te svrhe biće izvojeno skoro 156 miliona dinara.

„Kapacitet stadiona će biti 3826 sedišta, a nalaziće se nedaleko od novopodignute Sportske hale. Imaćemo priliku da malo više afirmišemo zdrave životne navike i ljubav prema sportu“ rekao je Spirić.

Govoreći o izgradnji mosta kojim će grad Kosovska Mitrovica biti povezan sa magistralnim putem Priština – Raška, Spirić kaže da je to ključno za regulisanje i rasterećenje saobraćaja na putu Kosovska Mitrovica – Zvečan. Za ovaj projekat, Vlada RS  opredelila je oko 66 miliona dinara.

Početak radova na dodatnom objektu za potrebe PU „Danica Jaramaz“ očekuje se uskoro a novih 500 kvadratnih metara, koštaće državni budžet oko 18,5 miliona dinara.

„Ovo je prvi paket pomoći našem gradu, a već sledeće godine nastavljamo sa rešavanjem pitanja krova nad glavom za mlade. U ovoj godini 82 stambene jedinice, a imamo najave da ćemo u sledećoj godini podići još osam zgrada. Ovim projektima ojačavamo ekonomski razvoj ovog kraja“ dodao je Spirić i naglasio da je u ova tri projekta Vlada Srbije uložila oko 250 miliona dinara.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još