• Početna>
  • Vesti>

Izgrađena kuća Stankovićima u Šilovu, Stojkovićima u Kuscu novi dom na proleće

Član Predsedništva Srpske liste Srđan Mitrović obišao je danas dve porodice u Gornjem Kuscu i Šilovu kojima se sredstvima Vlade Republike Srbije pomoglo da poboljšaju uslove života. 

Petočlana porodica Stojanović iz Gornjeg Kusca na proleće će dobiti novu kuću. Stojkovići kojima je kuća oronula, dok se glava porodice Bojan nije razboleo nikada nisu tražili pomoć. Sa troje dece i 16.000 prihoda od Bojanove penzije, jedva uspevaju da iskrpe kraj sa krajem i da školuju troje dece. 

„Mnogo mi znači. Ovu kuću koja je oronula smo kupili, sređeivalli smo je koliko smo mogli dok je suprug bio zdrav“, kaže tridesetpedogodišnja Marina Stojković iz Gornjeg Kusca na koju je spala briga oko porodice.

„Obezbedili smo sredstva i ova porodica će na proleće nakon sprovedenih procedura dobiti novi dom, nove uslove života, kako bi nastavili život na prostoru Kosova i Metohije, istako je  član Predsedništva Srpske liste Srđan Mitrović. 

Kostadin Stanković iz Šilova koji je sa dvadesetak godina preuzeo brigu oko majke, sestre i brata, posle smrti oca, kaže da mu izgradnja kuće mnogo znači. Moći će da planira bolju budužnost

„Znači mi ova pomoć, 75 kvadratnih metara je sasvim dovoljno. Zahvalio bih se javno Srđanu Mitroviću koji unazad duže vreme pomaže ljudima da ostanu na ovim prostorima“, rekao je  Kostadin Stanković iz Šilova.

„Porodica Stanković je dobila novi dom i mogućnost da jedan od najstarije braće započne i proširenje porodice“, kazao je Mitrović. 

Mitrović, koji je i predsednik Privremenog organa opštine Gnjilane, istakao je da je iz srpskog budžeta blizu 300 porodica dobilo pomoć koja im pomaže da ostanu na ovim prostorima. U poslednjih šest meseci  150 porodica u Kosovskom Pomoravlju dobilo je građevinski materijal,  podeljeno je 80 poljoprivrednih mašina, izgrađeno 10 kuća za socijalno ugrožene porodice. Ova institucija je pomagala i povrtare i voćare.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još