• Početna>
  • Vesti>

Hodža: Snimak nudio neko ko bi mogao da živi u Mitrovici, Trajković ubrzala istragu

Srpska političarka Rada Trajković ponovo je u sredu dala izjavu pred Specijalnim tužilaštvom Kosova u okviru ostrage ubistva Olivera Ivanovića. Izjava se sada ticala njenih nedavnih navoda o tome da joj je navodno ponuđen video snimak ubistva srpskog političara, što je ona odbila. Potvrđujući za portal Express juče da je Trajković dala izjavu specijalnom tužilaštvu, tužilac Sulj Hodža kaže da bi osoba koja joj je nudila navodni snimak „mogla biti u Mitrovici“. Takođe je naveo da je Rada Trajković, što se tiče istrage, „ubrzala proces“.

„Ovo lice je iz Mitrovice, prema nekim kazivanjima kojima raspolažemo, mi smo odmah počeli da se interesujemo i istražiteljima sam naložio da obezbedimo to lice i da vidimo njegove podatke, da saslušamo i da vidimo šta može da bude iz toga“, potvrdio je Hodža za kosovski medij.

Potvrdio je i ostale navode Trajković o tome da je ona odbila da uzme kasetu, te da je osobu uputila na to da kasetu preda tužilaštvu.

„Mi radimo sa istražiteljima, ali kažem da je Rada Trajković ubrzala ovu vretu procesa za nas“, kazao je takođe Hodža.

Trajković je za N1 potvrdila da je sve ono što je znala – ispričala tužiocu, uz navode da joj je za snimak tražen novac na šta nije pristala, te da ne isključuje mogućnost da postoje i kopije ubistva a da je jedna od nepotvrđenih informacija i ta da je originalni snimak navodno dat članu srpske vlade.

„Bila je priča da je originalni snimak predat članu Vlade Srbije, ali s obzirom da ne znam verodostojnost te izjave, očekujem da se to utvrdi na legalan način“, kazala je Rada Trajković za N1.

„Neki ljudi, rekla bih iz netransparentnih krugova, ponudili su mi kopiju kasete (sa snimkom) ubistva Olivera Ivanovića. Rečeno mi je da je jedna kaseta data nekima iz vlasti, a druga je ponuđena meni. Rekla sam da ja niti uzimam, niti dajem pare, i da bi te dokaze, ukoliko ih imaju, trebalo da ponude tužiocu Sulji u Prištini“, rekla je Trajković za Danas.

Hodža o svedocima ali i osumnjičenim iz Mitrovice i ranije ove nedelje

Kosovsko tužilaštvo skoro dve godine vodi istragu i to bez konkretnih većih pomaka a vidljivih za javnost, s obzirom na to da još uvek nije podignuta nijedna optužnica. Hodža je ranije ove nedelje takođe za kosovske medije rekao da se „ključni svedoci koji su mogli da daju informacije o ovom slučaju nalaze u Severnoj Mitrovici“. Prema njegovim rečima, oni se plaše da daju informacije o tome.

„Većina potencijalnih svedoka ovog slučaja nalazi se na severu. Oni oklevaju, uplašeni su i nerado sarađuju u ovom slučaju“, kazao je.

Optužio je ponovo srpsku stranu da ne sarađuje sa kosovskim vlastima na pružanju informacija o slučaju.

Međutim, ono što je bila novina u ovoj izjavi jeste to da je kazao da se pod lupom specijalnog tužilaštva nalaze „još dvoje mladih osumnjičenih, koji se traže radi hapšenja“, te da oboje žive u Severnoj Mitrovici i „umešani su u organizovani kriminal“.

Do sada su četiri osobe uhapšene u vezi sa ubistvom srpskog političara, od kojih su dve oslobođene. Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018, oko 8 časova ujutru, sa šest hitaca u leđa, ispred svojih kancelarija.

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još