Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Kozarevu ni danas nije dozvoljen ulazak u našu južnu pokrajinu

Zameniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušanu Kozarevu danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Merdare uđe u našu južnu pokrajinu, i reč je o drugoj protivpravnoj i antidemokratskoj zabrani koja je u jednom danu primenjena prema predstavnicima naše Kancelarije, ističe se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kozarev se uputio u Prizren, gde je trebalo da otvori pesničke susrete “Lazar Vučković”, u organizaciji Ustanove za novinsko-izdavačku delatnost “Panorama-Jedinstvo”, dodaje se.

Zabrana Kozarevu, dakle, nije samo čin političkog nasilja, već i direktni napad na pravo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da slobodno neguje svoj identitet i kulturu.

Ovakav aparthejd nije viđen u savremenoj Evropi i pozivamo međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava da se probude i reaguju na brutalne izlive mržnje i šovinizma prema srpskom narodu koji proteklih dana dolaze iz Prištine.

Albanski separatisti neće zabranama i političkim terorom slomiti duh srpskog jedinstva i otpora na Kosovu i Metohiji i istisnuti Republiku Srbiju iz njene južne pokrajine. zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments