• Početna>
  • Vesti>

SL: 6.oktobar- prilika da glasovima ponosnih Srba, lažni predstavnici srpskog naroda odu u političku istoriju

Foto: Srpska lista

“Izbori 6. oktobra su referendum o opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali i prilika da glasovima ponosnih Srba, lažni predstavnici srpskog naroda odu u političku istoriju, baš tamo gde im je i mesto” ističe se u saopštenju Srpske liste.

“Iznajmljeni Srbi, kojima Priština podriva jedinstvo srpskog naroda, poput Slobodana Petrovića, Nenada Rašića, Rade Trajković, Aleksandra Jablanovića i ostalih moraju demokratski, kulturno i hrabro na izborima biti onemogućeni sa parazitiraju na telu srpskog naroda i zarađuju na muci Srba” dodaje se u saopštenju.

U svom saopštenju Srpska lista ističe da je “sramno da Samostalna liberalna stranka vrši strašan teror i maltretira časne Srbe u Kosovskom Pomoravlju, centralnom Kosovu i Metohiji, uz podršku albanskih policajaca, a sve u nadi da će se Srbi odreći svoje države Srbije, da će šajkaču zameniti nekom belom kapom”.

Oni dodaju da “napadi Slobodana Petrovića, Aleksandra Jablanovića, Rade Trajković i Nenada Rašića na srpske institucije, pokušaj da se uz silu maltretiraju bolesni i stari u bolnici u Gnjilanu pokazuju svu bedu i očaj onih koji su prodali veru za večeru”.

“Svaka laž i izmišljotina koje Petrović, Rada Trajković, Rašić, Aleksandar Jablanović ostali satrapi upute prema predsedniku Aleksandru Vučiću, direktoru Marku Đuriću i Srpskoj listi samo pokazuju pravo lice onih kojima smeta jačanje srpske države i podrška kojom država Srbija omogućava školovanje, lečenje, rad i razvoj Srbima na Kosmetu” dodaje se.

“Zato braćo i sestre 6. oktobra nemamo pravo na grešku i izgovore, budućnost srpskog naroda je u rukama svih građana koji svojim glasom odlučuju da li ćemo opstati na svojim vekovnim ognjištima kao ponosni Srbi, ili kao Slobodan Petrović, ispod skuta albanskih političara iz Prištine” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još