• Početna>
  • Vesti>

PKS: Razbijači srpskog jedinstva nismo mi, podele pravi SL

Partija kosovskih Srba saopštila je danas da, “u jeku najnovijih političkih napada iz Beograda od strane najvišeg državnog rukovodstva Srbije i pokušaja da se napravi razdor među Srbima na Kosovu, lažnim optužbama kako svi izuzev Srpske liste radimo na razbijanju jedinstva Srpskog naroda na Kosovu”, poručuje “našem Beogradu” da nisu razbijači Srpskog jedinstva i da takve potraže među sobom “u Beogradu i među svojim poslušnicima unutar Srpske liste”, prenosi “RTK”.

“Možemo slobodno reći da smo Srbi sa imenom i krsnom slavom i da svoje ime nosimo podignute glave, a svoje slave slavimo na našem Kosovu. Na istom onom koje bi Beograd da podeli i razgraniči, a pritom da oduzme Srbima sa Kosova i minimum prava da nešto kažu, a kamo li da se pitaju. Vaša Srpska lista je samo Vaša, ne i Srpska, jer Srbi na Kosovu dobro znaju sa kim je Vaša lista sedela u Vladi i šta Srbima donela” rečeno je u saopštenju. 

“Što pre gospodo iz Beograda shvatite stavove Srba sa Kosova, utoliko ćemo brže i lakše izgraditi pravo jedinstvo, a koje se za razliku od Vašeg jedinstva ne zasniva na pretnjama i ucenama već isključivo na razgovoru i dogovoru sa Srbima za šta Vam i pored svih pretnji i ucena kojima nas izlažete mi ipak ostavljamo naša vrata otvorena za saradnju sa Srbijom i sa Beogradom”, poručuju iz Partije kosovskih Srba.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još