Obezbeđeno 1,8 miliona dinara za klubove sa KiM

Fudbalski savez Kosova i Metohije u saradnji sa Kancelarijom za KiM obezbedio je 1,8 miliona dinara kako bi poboljšali uslove za sve klubove sa Kosova koji se takmiče u okružnim fudbalskim ligama.

“Ovim sredstvima biće plaćeni svi troškovi organizacije utakmica, kao i pokloni u vidu fudbalskih lopti koje će pripasti svakom od klubova koji nastupa pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije. Na prostoru Kosova i Metohije funkcionišu tri okružna saveza, centralnog Kosova, Kosovskog pomoravlja i Kosovskomitrovačkog okruga, u okviru njih funkcioniše 21 seniorski klub, a oni se podjednako takmiče u tri okružne lige”, izjavio je za Kosovo Onlajn Milan Radoičić predsednik Fudbalskog saveza KiM.

On je naglasio da je ove godine evidentan napredak klubova sa ovih prostora jer se “Mokra Gora” i “Trepča” takmiče u Srpskoj ligi grupa Zapad, dok “Zvečan” igra u Raško-šumadijskoj zoni a “Polet” iz Lapjeg Sela u zoni Jug.

“Fudbalski savez Kosova i Metohije će se truditi da i u budućnosti stvori što bolje uslove za rad svih klubova i promociju zdravog načina života kroz bavljenje sportom”, naglasio je Radoičić.

Na prostoru Kosova ponikao je veliki broj vrhunskih fudbalera koji su sa uspehom branili boje reprezentacije Srbije, a uspešni su bili kako u svojim klubovima širom Srbije, tako i u Evropi.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još