• Početna>
  • Vesti>

Opština Gračanica i nemački “Help” pomažu pokretanje i proširenje biznisa

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović i predstavnici nemačke organizacije Help uručili su danas grantove u vidu opreme za 18 korisnika, u cilju pokretanja i proširenja biznisa.
Ukupno 18 korisnika HELP grantova, koji su ove godine stekli pravo na njih prema ranijem konkursu, dobilo je opremu u vrednosti do dve hiljade evra za pokretanje i proširenje biznisa. Opremu je dobitnicima uručio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
On je kazao da je ovo rezultat odlične saradnje sa nemačkom organizacijom Help i dobitnicima poželeo uspešno poslovanje.
„Opština Gračanica nastaviće da radi na ovakvim aktivnostima, jer to predstavlja jedan od ključnih faktora za razvoj naše opštine, jer se tiče upošljavanja mladih ljudi i stvaranja uslova za samozapošljavanje. Razgovaramo sa još nekim organizacijama koje su zaintereovane za slične projekte. Što se nas tiče, mi nastavljamo da radimo na podršci ljudima u jačanju biznisa“, kazao je Popović.


Popović je dodao da je projekat veoma važan za ekonomski razvoj opštine. On je predstavnicima Helpa još jednom zahvalio na saradnji, a dobitnicima donacije poručio da opravdaju poverenje koje im je ukazano i profesionalno iskoriste mogućnost koja im je data.
Dobitnici grantova zadovoljni su što im je pružena šansa da pokrenu i razviju svoje mini biznise. Zahvaljuju opštini Gračanica i Helpu na pruženoj šansi.
Miloš Dejanović jedan je od dobitnika Help projekta. Bavi se stolarstvom i kaže da će mu ova pomoć veoma značiti u proširenju i usavršavanju zanata kojim se bavi već nekoliko godina.
Dragiša Krstić bavi se se bravarstvom u svojoj samostalnoj zanatskoj radnji.
„Zahvaljujem se Help organizaciji i opštini Gračanica što su prepoznali značaj delatnosti kojom se bavim. Dobio sam veoma važnu opremu za moj rad koji podrazumeva izradu metalnih ograda kapija i svega onoga što se tiče bravarstva“, kazao je Krstić.
Na konkursu koji je ranije početkom godine raspisan, prijavilo se prema rečima menadžera projekta Slobodana Kostića, oko 160 aplikanata i napornim radom i sistemskim procenama, odabrano je njih 18. Oni su nedavno potpisali ugovore, a danas im je oprema zvanično i uručena. Kaže da je reč uglavnom o mladim nezaposlenim ljudima, koji žive ovde sa porodicama ili planiraju da zasnuju porodice čvrsto opredeljeni da ovde ostanu.
Prema najavama,projekat Helpa biće realizovan i naredne godine.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još