Đurić i Bocan-Harčenko o predstojećim pokrajinskim parlamentarnim izborma i predizbornoj kampanji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom i upoznao ga sa političko-bezbednosnom situacijom u pokrajini, ukazavši da je u toku agresivna kampanja Prištine, podržana od dela međunarodne zajednice, sa ciljem da se Srbija i njen uticaj potpuno istisnu sa Kosova i Metohije, ističe se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Jedna od tema razgovora bili su predstojeći pokrajinski parlamentarni izbori i predizborna kampanja tokom koje je, prema Đurićevim rečima, Srpska lista, kao politička organizacija podržana od strane Beograda, izložena pravom političkom teroru Prištine i njenih saveznika.

Đurić je naveo sve primere pritiska na Srpsku listu i srpski narod na Kosovu i Metohiji, istakavši da je uveren da će Srbi, uprkos svim gaženjima njihovih političkih prava, ubedljivom većinom podržati politiku čvrstih veza sa Beogradom.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je još jednom zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci koju pruža Srbiji u borbi za zaštitu srpskih nacionalnih i državnih interesa u južnoj pokrajini.

Đurić je naglasio da je, zahvaljujući srdačnim i prijateljskim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, saradnja Srbije i Rusije u rešavanju pitanja od zajedničkog iteresa podignuta na do sada neviđen nivo.

Rešavanje problem Kosova i Metohije je, prema Đurićevim rečima, međunarodni bezbednosni izazov, od kojeg zavisi i budućnost međunarodno-pravnog poretka, i zato je veoma važno da Rusija, kao jedna od najuticajnijih svetskih sila, nastavi da aktivno učestvuje u tom procesu.

Na primeru ruske pomoći Srbiji po pitanju Kosova i Metohije još jednom se potvrđuju tradicionalno bliske, bratske veze dveju država i naroda, kazao je Đurić, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments