• Početna>
  • Vesti>

Konvencija Srpske liste u Z. Potoku: Pobedićemo, jer je istina na našoj strani

U Zubinom Potoku, održana je predizborna konvencija Srpske liste, pred prevremene parlamentarne izbore na Kosovu, zakazane za 6. oktobar.

I sa ovog skupa, poslata je poruka jedinstva, kao preduslova opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je da je Kolašin zavičaj hrabrih ljudi, koji su toliko puta pokazali da znaju da brane svoj opstanak.

“Mi smo mnogo toga učili i naučili od vas. Zajedno smo stali pod jedna barjak a to je barjak države Srbije i mi nemamo rezervnu državu kao neki drugi” rekao je Rakić i pozvao glasače da u nedelju njihov izbor bude Srpska lista.

Goran Rakić

„Na vas ovde na Gazivodama, gledamo kao na branu odbrane onoga što je naš interes. A naš interes jeste da nas Srba ovde na prostoru Kosova i Metohije, u budućnosti bude što više. Naš interes je jedinstvo Srba na KiM bez obzira na to da li oni žive severno ili južno od reke Ibar. Danas, ovde, u Zubinom Potoku smo zajedno i jedno, i uz podršku naše države Srbije, želimo da 6. oktobra jasno poručimo onima koji bi da nas dele, da im to neće uspeti. 6. oktobra nije običlan dan. 6. oktobar je dan u kome treba svi složno, referendumski da izađemo i damo odgovor na pitanje: Da li želimo da ostanemo ili da odemo, da li želimo da nas bude više ili manje, da li želimo naše interese ili ne. Odgovor na sva ta pitanja je broj 135“ poručio je potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić.

On je istakao da se napadi i zabrane koje se odnose na Srpsku listu, ovih dana pojačavaju i poručio da niko neće uspeti da osujeti jasnu nameru naroda da izdrži i da ostane na svojim ognjištima.

„Vrlo je važno da svih deset mandata u Skupštini Kosova pripadnu Srpskoj listi jer ćemo jedino tako odbraniti i državni i nacionalni interes“ poručio je Jevtić.

Dalibor Jevtić

Gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović rekao je da se srpski narod i danas okupio da pokaže jedinstvo i slogu u nameri da ovde ostane.

„Masovnim izlaskom, u nedelju 6. oktobra pokazaćemo i Prištini i međunarodnoj zajednici da je srpski narod nesalomiv  zato što brani pravdu, zato što brani istinu, zato što brani svoj opstanaka na ovim prostorima“ rekao je Vulović i dodao da je iskušenja kroz istoriju bilo mnogo, ali da su Kolašinci uvek pokazivali ozbiljnost i snagu  kada je trebalo braniti svoje ognjište.

„Pobedićemo mi ponovo 6. oktobra. Srpska lista nas je ujednilia. Srpska lista je naslonjena na državu Srbiju i mogu slobodno reći da je to državni projekat“ istakao je Vulović i napomenuo da je najbolji  dokaz rešenosti države Srbije da istraje u borbi za ovaj narod – veliki investicioni ciklus koji traje i koji, kako je rekao nema kraja.

„Pobedićemo zato što je istina na našoj strani“ poručio je Vulović.

Srđan Vulović

Dr Radomir Janković, ugledni Kolašinac poručio je, kako je rekao, kao čovek iz naroda, da 6. oktobra svi Kolašinci treba da izađu na izbore i zaokruže broj ispredSrpske liste.

„Srpska lista je jedini garant opstanka srpskog naroda na KiM.  Sve drugo je farsa. Srpsku vode umni ljudi, pregaoci, provereni ljudi koji se bore za opstanak naroda. Ovo je produkt naše majke Srbije koja je stala iza nas“  rekao je Janković.

Dr Radomir Janković

Današnjoj konvenciji u Zubinom Potoku, prethodili su skupovi u Leposaviću, Gračanici i Zvečanu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još