Dva dečaka iz Gračanice u Crvenoj zvezdi

Dva najmlađa člana (uzdrasta 7 godina), Škole fudbala “28. jun” iz Gračanice, Mateja Jovanović i Bogdan Stolić, dobili su pozive da treniraju i nastupaju na turnirima širom Srbije za Crvenu zvezdu, dok su za četiri dečaka upućene reči hvale i da će ih u daljem periodu pratiti, saopšteno je iz ovog kluba.

“Mateja Jovanović i Bogdan Stolić će ubuduće nastupati za Školu fudbala ’28. jun’ sa prostora opštine Gračanice i za Crvenu zvezdu iz Beograda. Za trenere naše škole ovo je najveći uspeh do sada. Nadamo se da ćemo i ubuduće proizvoditi dobre igrače, koji će se svojim veštinama dokazati i trenerima Crvene zvezde”, navodi se u saopštenju.

Škola fudbala “28. jun” iz Gračanice učestvovala je na selektivnim treninzima Crvene zvezde u Kraljevu i Beogradu, koje su radili treneri Crvene zvezde, a tog dana, u pet starosne generacije, učestvovalo je oko 100 dečaka.

“Škola fudbala je bila deo ovog treninga sa šest malih fudbalera gde su nakon višečasovnog treninga dalje prošla sva šestorica i pozvana u Beograd radi daljeg selektiranja.”

Nakon što je Zvezda odradila tri regionala treninga u Šapcu, Zrenjaninu i Kraljevu na jučerašnjem treningu u Beogradu je prisustvovalo preko 150 dečaka iz cele Srbije u pet starosne generacije od 2008-2012.

“Naši mali fudbaleri su se odlično pokazali i dobili pohvale za celokupno prikazivanje na treningu, za četiri dečaka smo mogli da čujemo samo reči hvale i da će ih u daljem periodu pratiti. Dok su naša dva najmlađa člana 2012. godište skrenuli pažnju na sebe i dobili pozive da treniraju u Zvezdi i da nastupaju na turnirima širom Srbije za Crvenu zvezdu.”

Škola fudbala “28. jun” i Crvena zvezda sarađuju već nekoliko godina, a u narednom periodu se planira zvanično potpisavanje saradnje, kao i otvaranje regionalnog centra Crvene zvezde u Gračanici.

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još