Damjanu Joviću onemogućen ulaz na KiM

Zamenika direktora Kancelarije za KiM Damjana Jovića, koji je nameravao da poseti meštane sela Banje i Suvo Grlo, kosovska policija vratila je sa  prelaza Jarinje i onemogućila mu da uđe na teritoriju Kosova.

Jović smatra da je to još jedan dokaz da se represija nad Srbima, a Srpskim listom posebno, nastavlja, i ne samo nastavlja nego da se odvija i pojačanim intenzitetom kako se izbori na KiM bliže.

„To što se Srpskoj listi onemogućava da na jednak način kao i drugi učesnici na ovim izborima vodi kampanju i da na njenim skupovima učestvuju ljudi koji podržavaju SL, a to su pre svega predstavnici Vlade RS, mislim da u konačnom ishodu neće mnogo promeniti rezultat koji će SL na ovim izborima postići, a taj rezultat će biti na ponos svima nama, svim pripadnicima srpskog naroda koji vole svoju državu i jednostavno drže do svog imena, do svog obraza, do svoje porodice i koji znaju šta nam je u ovom trenutku  najpotrebnije, a to je svakako sloga i jedinstvo “, izjavio je Jović za TV Most.

Jović ističe da može da razume albanske vlastodršce iz Prištine kada pokušavaju da opstruiraju politički rad SL jer to je na neki način i priznanje da dobro rade na KiM  i Vlada Srbije i SL, jer da tako nije ne bi se oni, kako kaže, toliko bavili nama.

“Njih mogu i da razumem, oni imaju svoje političke ciljeve, svoje nacionalne ciljeve u kojima su složni, kojima teže. Ono što ne razumem jeste da postoje i Srbi, a videli ste pre neki dan u Čaglavici i Slobodana Petrovića i Nenada Rašića i Aleksandra Jablanovića i Radu Trajković koja ih podržava iz centra Beograda, da jednostavno oni se hvale time da očekuju podršku albanskih birača. Na neki način nije ni to loše jer to znači da i oni više sami ne veruju da će Srbi glasati za njih, pa su se okrenuli albanskom biračkom telu, ali teško je poverovati da i takvi Srbi postoje”, rekao je Jović.

Izvor TV Most

Comments

Pročitaj još