Svečano otvoren novi objekat u PU “Lane”

U predškolskoj ustanovi “Lane” u Zvečanu danas je svečano otvoren novosagrađeni objekat koji je predviđen za boravak mališana.

Novosagrađeni objekat je površine 100m2 sa kapacitetom za 70 mališana koji borave u PU “Lane”.

Mališani PU “Lane” su se prisutnima predstavili folklornom igrom i pesmom i time simbolično obeležili krsnu slavu ustanove – Krstovdan.

Direktorka PU “Lane” Zorica Keljanović je tom prilikom istakla da je igradnjom ovog objekta lista čekanja zaboravljena.

“Danas je jako bitan dan – dan naše ustanove. Danas slavimo našu krsnu slavu Krstovdan a još veće slavlje je upravo otvaranje novog objekta. Ono što sam obećala prošle godine, da nećemo imati listu čekanja, ove godine smo ispunili. Mi na boravku trenutno imamo 400 dece. Sa izgradnjom ovog novog objekta, zbrinuli smo 70 mališana i nemamo listu čekanja. Nadam se da će dece u budućnosti biti još više. Deci koja borave kod nas želim puno zdravlja i sreće i čestitam krsnu slavu a deci koja polaze u ovaj novi objekat da se što pre adaptiraju i da im dani budu srećni i veseli” rekla je Keljanović.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković je istakao da će u narednom periodu kapaciteti ove ustanove biti znatno veći i da se nada da neće stati na tome.

“Izuzetna mi je čast da vas danas vidim u ovolikom broju. Kao što je gospođa Keljanović pre rekla, kapaciteti ove ustanove biće znatno veći i neće biti liste čekanja. Meni je uvek drago kada ulažemo u decu jer su oni naša budućnost. Iskreno se nadam da na ovome nećemo stati i da ćemo imati još mnogo projekata, sve za našu decu i našu i vašu budućnost” rekao je Janković i čestitao slavu.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Miljan Ranđelović je kazao da će Vlada Republike Srbije zapošljavati i plaćati nove vaspitačice, gde god postoji potreba za tim.

“Srce je puno kada imamo ovako lepu temu i ovako značajan događaj. Upravo, smisao rada i života svih nas jesu deca, naši mladi naraštaji i ljudi koji će čuvati ono za šta smo mi danas plaćeni da čuvamo. Da čuvaju čast, srpsko čojstvo i dostojanstvo, da budu pobednici koliko god je to teško. Ovaj vrtić je građen sredstvima iz opštinskog budžeta ali Republika Srbija će zaposliti i plaćati nove vaspitačice i u ovom objektu i u ostalim objektima gde god postoji potreba za tim. Ovo je dobar primer saradnje između jedne opštine u pokrajinskom sistemu sa srpskim većinskim stanovništvom i Vlade Republike Srbije” rekao je Ranđelović i poželeo puno uspeha u radu.

Objekat je sagrađen sredstvima iz opštinskog budžeta dok je Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomogla i opremila unutrašnjost vrtića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još