• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Maltretiranje Kozareva u svrhu političkog inženjeringa na izborima

Foto: Srpska lista

Srpska lista izdala je saopštenje u kojem ističe da “najoštrije osuđuje maltretiranje zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušana Kozareva i zloupotrebu policije u svrhu političkog inženjeringa na izborima zakazanim za 6. oktobar”.

“Ova brutalna demostracija sile uz noćašnji napad i podmetanje požara u srpskoj kući u Klini predstavljaju još jedan vid pritiska Prištine na Srpsku listu i čitav srpski narod na Kosovu i Metohiji, od čega treba da profitiraju pojedini srpski političari lojalni Prištini” ističe se u saopštenju.

“Ove antisrpske akcije najdirektnije ugrožavaju mir, bezbednost i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, ali istovremeno pokazuje i sraman odnos institucija koje bi trebale da se staraju o bezbednosti građana. Ono što režim u Prištini nikako da shvati, da ni pod policijskom prisilom Srbe na Kosovu i Metohiji neće moći da natera da glasaju za stranke koje su službi albanskih interesa i nacionalnog projekta” stoji u saopštenju.

“Policija je danas na drastičan način prekoračila svoje nadležnosti, čime je dovela u pitanje legitimnost čitavog izbornog procesa, jer onemogućavanje jednog od govornika da nastupi na našem predizbornom skupu jeste vid zabrane našeg političkog delovanja” dodaje se.

“Ni Srpska lista ni njeni birači neće biti zastrašeni ovakvim antidemokratskim i necivilizacijskim postupanjem i nastavićemo da se svim snagama borimo za zaštitu srpskih nacionalnih interesa u saradnji sa našom državom Srbijom” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još