• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Kosovska policija primorala Kozareva da napusti KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da su zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušana Kozareva, danas na putu od Raniluga ka Novom Brdu zaustavili prištinski policajci, i primorali ga da napusti našu južnu pokrajinu.

“Dvadesetak policajaca je, sa pet vozila, sprovelo Kozareva do administrativnog prelaza Končulj, sa obrazloženjem da “predstavnici državnih organa Srbije nisu poželjni na kosovskim izborima”.

Kozarev je, naime, danas trebalo da prisustvuje jednom od predizbornih skupova Srpske liste i prenese poruku jedinstva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji sa državom Srbijom, dodaje se.

“Kosovska policija pokušava da uhvati i pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, koji je se sa istim ciljem uputio u Plemetinu” stoji u saopštenju.

Ovaj nasilnički akt Prištine u suprotnosti je sa svim dogovorima o slobodi kretanja, i predstavlja brutalnu demonstraciju sile sa očiglednim ciljem da se Srbi na Kosovu i Metohiji zastraše i odvrate od podrške Srpskoj listi.

“Kosovska policija se na ovaj način direktno stavila u službu politike, a sve u interesu političkih subjekata koji se uz albansku podršku bore sa Srpskom listom za deset zagarantovanih srpskih poslaničkih mesta u parlamentu privremenih institucija samouprave u Prištini” navodi Kancelarija za KiM.

Upozoravamo vinovnike ovakvih nasilnih akata i provokacija da će krivično odgovarati kada postanu dostupni našim pravosudnim organima. Srbija neće biti odstranjena sa Kosova i Metohije besmislenim nasilničkim akcijama, i srpski narod će, uprkos ovom nasilju, referendumski 6. oktobra glasati za čvrste veze sa svojom državom Srbijom, ističe se u saopštenju.

O bespravnom postupanju prema zvaničnicima državne institucije Srbije biće informisane sve međunarodne instance saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još