• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Mi smo jedini garant veze sa državom Srbijom

Poruku jedinstva i spremnosti da zajednički odole pritiscima i izazovima kojih će biti u budućnosti, predstavnici Srpske liste poslali su danas sa velikog predizbornog skupa održanog u Domu kulture u Gračanici.

Oni su istakli da će se to jedinstvo pokazati na vanrednim parlamentarnim izborima, kada će Srpska lista „odneti ubedljivu pobedi u osvojiti svih deset mandata u kosovskoj Skupštini“.

Dobrodošlicu svojim kolegama iz Srpske liste, ali i brojnim simpatizerima te stranke koji su salu u Gračanici ispunili do poslednjeg mesta, poželeo je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović. On je rekao da su Srbi, „posle decenije trpljenja, položili važan ispit, a to su pravednost i istina“.

„Naši kandidati su visokomoralne ličnosti i naša je snaga je u kolektivu koji brani čitav srpski narod na Kosovu i Metohiji. Naše jedinstvo je najubojitije oružje i uvek smo spremni da pokažemo kolika je snaga naše želje da odbranimo naše dostojanstvo“, rekao je Popović i istakao da „6. oktobra odlučujemo o sebi, svojoj deci i budućnosti“.

Na skupu je posebno naglašeno „da bez pomoći države Srbije nije moguć ni opstanak Srba na Kosovu“, a podršku kandidaturi Srpske liste je, u ime predsednika Srbije i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, preneo pomoćnik direktora Petar Petković.

„Mi smo uz Srpsku listu i kažemo iz Beograda da je jedino pobeda Srpske liste garant očuvanja veze između srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i države Srbije, ali i nastavka investicionog ciklusa Vlade Republike Srbije koji će do kraja godine, sa preko 347 projekata, iznositi preko 100 miliona evra“, rekao je Petković.

On je naglasio „da će se graditi u Gračanici i da će kruna tih projekata biti novi bolnica, vredna više od dva miliona“.

„Bez podela na Srbe južno i severno od Ibra!“ – bila je poruka predsednika Srpske liste Gorana Rakića, koji je naglasio da je „sada poslednji trenutak da pokažemo jedinstvo“.

„Ne smemo da se delimo na južne i severne Srbe, na političke partije, na dobre i loše, svi smo mi isti, svi delimo zajedničke probleme i nedaće i zato moramo da pokažemo jedinstvo i istrajemo, jer nas tek čekaju veliki izazovi i prepreke. Ja znam koliko možemo da budemo snažni kada smo jedinstveni i to smo pokazali nebrojeno puta do sada”, rekao je Rakić.

Dosadašnji ministar u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić poručio je da glas za ostale liste, koje se, kako je rekao, predstavljaju kao srpske, znači „da nas na prostoru Kosova i Metohije bude sve manje”.

“Znamo ko ste i šta ste, sa kakvim se prevarama služite. Raspisujete nekakve lažne konkurse i dajete ljudima lažnu nadu. Lažete da imate veliku podršku, a jedino vas zanima vaš lični interes. Zato 6. oktobra moramo i Petrovića i Jablanovića i Rašića i Radu Trajković da pošaljemo u političku istoriju jednom za svagda”, rekao je Jevtić.

Prisutnima su se obratili i kandidat za mesto poslanika iz Gračanice Ljubinko Karadžić i student Dušan Borisavljević, a program su svojim nastupom obogatili u članovi Kulturno-umetničkog društva „Venac“.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još