Rašić i Petrović očekuju glasove albanskih birača

Na izborima se priprema udar na Srpsku listu i otimanje mandata koji pripadaju Srbima u Skupštini Kosova. To najbolje pokazuje činjenica da predstavnici pojedinih srpskih stranaka “očekuju” da za njih glasaju albanski birači.

Na pitanje albanskog novinara da li očekuje glasove Albanaca na izborima, Nenad Rašić predsednik Progresivne demokratske stranke je to potvrdio.

“Da. Apsolutno. Mi ćemo sutra na nekoliko lokacija u Prištini snimati predizborni spot, time želimo da pokažemo da su nam dobro došli i glasovi Albanaca” izjavio je Rašić.

Isto je rekao i Slobodan Petrović, predsednik Samostalne liberalne stranke.

“Naravno. Mi se pre svega kandidujemo kao predstavnici srpske zajednice, ali biće nam čast ukoliko nas podrže i predstavnici drugih zajednica, pogotovo većinske zajednice”, odgovorio je Petrović.

Na isto pitanje Aleksandar Jablanović iz Partije kosovskih Srba rekao je da ne očekuje podršku Albanaca.

“Mi se takmičimo među Srbima i smatramo da samo Srbi treba da donesu odluku o tome ko će ih predstavljati”, kazao je Jablanović.

Premijerka Ana Brnabić upozorila je danas da Srpska lista i kosovski Srbi trpe ogromne pritiske Prištine uoči predstojećih izbora, kao i da su u toku pokušaji da se razbije ili umanji postignuto jedinstvo Srba na Kosovu.

“Zato je važna Srpska lista, zato je danas važno srpsko jedinstvo. Srbija je postala jača tek kad su Srbi na Kosovu postigli jedinstvo”, rekla je Brnabić.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još