• Početna>
  • Vesti>

Prva utakmica u Sportskom centru K. Mitrovica za desetak dana

Novopodignuta Sportska hala u Kosovskoj Mitrovici opremljena je inventarom i za desetak dana se očekuje da na parketu bude odigrana prva utakmica.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić obišao je danas halu gde se sreo sa sportskim radmnicima sa područja Kosovske Mitrovice.

„Mi imamo 23 sportska kluba koje finansiramo kroz Ustanovu za omladinu, sport i specijalizovane usluge. Za njihov rad, lokalna samouprava godišnje izdvaja blizu 15 miliona dinara.  Ono što u narednom period nas treba dodatno da motiviše i ohrabrii jeste dpolazak  klubova iz centralne Srbije, i nadamo se da će se utakmice odvijati nesmetano” rekao je Spirić i dodao da će termini korišćena Hale biti utvrđeni  i da će to biti kuća za sve ljubitelje sporta.

Predsednik Sportskog saveza KiM Goran Kovač kaže da je završetak  hale ostvarenje dvadesetogodišnjeg sna sportista na ovom području.

“Hala zadovoljava sve kriterijume najmodernijih hala u Srbiji – od parketa koji je vrhunskog kvaliteta, preko ozvučenja , video-nadzora, mašine za poliranje parketa koju u Srbiji imaju možda dve hale I sve smo uradili tako da bude na vrhunskom nivou” rekao je Kovač i izrazio nadu da će već za desetak dana, ova hala primiti prve takmičare.

Kovač je pozvao klubove da dođu i raspitaju se o terminima.

“Nadam se da ćemo umeti ovo zdanje da čuvamo kao svoju kuću” rekao je Kovač.

Aleksandar Vukosavljević iz MMA kluba Kosovska Mitrovica jedan je od najuspešnijih sportista  našeg grada. On kaže da je ovo veliki dan za sve sportiste.

“Posle dvadeset godina dobili smo halu. Uslovi su dobri. Odličan je parket, osvetljenje. Nadam se da će ovde uskoro biti organizovano mnoštvo sportskihj dešavanja i da će Mitrovčani dolaziti i podržavati ovde nas sportiste, jer mnogo znači kada imate  svoju publiku. Hvala svima” rekao je Vukosavljević.

Danas je najavljen i skori početak radova na stadionu, za koji je Vlada Srbije preko Kancelarije za KiM opredelila sredstva, a koji bi trebalo da se nalazi na lokaciji Česmin lug.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još