• Početna>
  • Vesti>

Tači sa Rikerom i Palmerom, razgovarali o evroatlantskoj budućnosti Kosova

Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se u Njujorku sa pomoćnikom sekretara SAD-a, Filipom Rikerom i sa posebnim izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan, Metjuom Palmerom, sa kojima je razgovarao o poslednjim političkim događajima na Kosovu, navodi se u saopštenju.

Tači je na tom sastanku kazao da Kosovo ulazi u izborni proces i da je to sasvim normalna i demokratska stvar u društvu.

„Izgradili smo tradiciju slobodnih, fer i demokratskih izbora, zato očekujem da tako bude i ovog puta“, rekao je Tači.

On je dodao da će se političke partije i kosovske institucije angažovati da se nova Vlada formira što je pre moguće i da se bavi izazovima i hitnim potrebama Kosova.

S druge strane, pomoćnik državnog sekretara Riker, kazao je da SAD ostaju zainteresovane i posvećene Zapadnom Balkanu u miru i stabilnosti, sa jasnom evropskom perspektivom.

Tači  je pozdravio imenovanje zamenika državnog sekretara Metjua Palmera za posebnog izaslanika SAD-a za Zapadni Balkan.

„To je znak da je Vašington posvećen miru i napretku na Zapadnom Balkanu. S druge strane, nama daje garancije i veru u proces dijaloga sa Srbijom i u evro-atlantsku budućnost naše zemlje i regiona“, rekao je Tači, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još