• Početna>
  • Vesti>

Tači: Podrška SAD od izuzetnog značaja za mir na Zapadnom Balkanu

Kosovski predsednik Hašim Tači učestvovao je na prijemu koji je organizovao predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp u okviru Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Tači je istakao da je nastavak opšte američke podrške od izuzetnog značaja za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i u celoj Evropi.

Hašima Tačija su na prijemu dočekali američki predsednik Donald Tramp i prva dama Melanija Tramp, navodi se u saopštenju.

Tači se na kratkom sastanku sa Trampom zahvalio na podršci koji su američki predsednik i narod uvek “pružali kosovskom narodu i državi”.

Tači je istakao da je “podrška Sjedinjenih Američkih Država kosovskom narodu bila određujuća, u početku za preživljavanje, a kasnije i za realizovanje težnje za slobodom i nezavisnošću”.

Dodao je da je nastavak opšte američke podrške od izuzetnog značaja za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i u celoj Evropi.

Kako se navodi, Tači je tokom svog boravka u Njujorku “održao mnogobrojne sastanke sa svetskim liderima u cilju unapređenja agende produbljenja bilateralne saradnje”.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još