• Početna>
  • Vesti>

Večernje Novosti: Tači najavio ukidanje taksi nakon izbora

Predsednik Kosova Hašim Tači je na neformalnoj večeri u Njujorku, pred visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini i zvaničnicima, javno obećao da će nova vlada u Prištini, koja bude formirana nakon izbora ukinuti takse uvedene na robu iz centralne Srbije, prenose “Večernje novosti”.

Tači je, kako taj list nezvanično saznaje, to izgovorio u nedelju na tradicionalnoj neformalnoj večeri, koju je za lidere sa Zapadnog Balkana, na marginama 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija organizovala Federika Mogerini, odlazeća visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost.

Neformalnoj večeri je prisustvovao i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je ocenio da se Srbija zalaže za dijalog sa Kosovom i pronalaženje kompromisnog rešenja.

,,Striktno poštovanje zaključenih i dogovorenih okvira regionalne saradnje od strane svih učesnica u regionu, bez izuzetka je preduslov uspešne realizacije i unapređenja regionalne saradnje”, poručio je Dačić tokom večere.

Izvor: Kosovo online / Večernje novosti

Comments

Pročitaj još