• Početna>
  • Vesti>

Stefan Milenković i kvartet “4G” oduševili mitrovačku publiku

U organizaciji Kulturnog centra “Dragica Žarković” u Mitrovačkom dvoru održan je koncert Stefana Milenkovića i “4G” kvarteta.

Stefan Milenković je bivši učenik Muzičke škole “Miodrag Vasiljević”  iz Kosovske Mitrovice a diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Nišu.

Sa svojim kvartetom nastupa širom Srbije i Evrope, a njihovi koncerti nailaze na odličan prijem kod publike.

U prvom delu programa Stefan je izveo solo numere koje su ujedno i njegov diplomski rad a nakon kratke pauze nastupio je sa svojim drugarima Stefanom Dejanovićem, Milošem Vukovićem i Pavlom Žarkićem, koji zajedno čine kvartet “4G”.

Direktor kulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović je tom prilikom kazao da je ideja za realizovanje koncerta potekla upravo od Stefanovog prvog profesora gitare Petra Rakića.

“Ideja da se realizuje ovaj koncert je upravo potekla od njegovog profesora Petra Rakića, koji je preneo sve ono što je mogao da prenese na Stefana i u razgovoru sa Petrom, mi smo došli na ideju da započnemo seriju programa koju će organizovati ovaj centar sa muzičkom školom “Miodrag Vasiljević” koji će promovisati najuspešnije umetnike iz Kosovske Mitrovice. Njih zaista ima mnogo, od kulture do sporta pa sve do obrazovanja i nauke. Mi smo kao Kulturni centar “Dragica Žarković” ušli u organizaciju punog srca sa željom da pomognemo našim mladim talentima, da promovišemo mitrovačku pamet ali i da kulturni centar promoviše nove programske sadržaje koji će biti drugačiji i koji će pokazati da mi imamo kulturu i kulturni život bez obzira na neke zle jezike koji kažu da nema dovoljno kulture u Mitrovici. Ovo je izuzetno interesantno, potpuno novo i drugačije a to nam upravo donose mladi jer su oni ti koji donose novine koje mi moramo prihvatiti i u tome ih podržavati. Osnovni cilj kulturnog centra je upravo to da kroz ovakve programe podržava naše mlade talente jer ako ih mi ne podržimo, grad u kome su ponikli, ko će ih onda podržati” rekao je Radomirović.

Direktor muzičke škole “Miodrag Vasiljević” David Parlić je pozdravio prisutne u ime škole i Stefanu poželeo dobrodošlicu u svoj grad.

“Stefan je sa svojim društvom došao u svoj grad, u svoju Kosovsku Mitrovicu, u svoju muzičku školu gde je naučio prve ali najznačajnije muzičke korake, u svoj kulturni centar u kojem je imao prilike da često svira i da se bori sa najgorim neprijateljem svakog mladog umetnika a to je trema. Stefan je u školi imao svu podršku i prave osnove za koje sam siguran da su svi oni koji su kasnije u pedagoškom smislu imali prilike da vide. On je ponos našeg grada i naše škole” istakao je Parlić.

Stefan kaže da je svirati pred ljudima u svom rodnom gradu posle dužeg perioda fenomenalno.

“Osećaj je fenomenalan. Zahvaljujem se svima koji su došli večeras. Publika je bila fenomenalna a osećaj je sjajan jer svirati pred ljudima pred kojima nisam svirao 6 godina vraća u detinjstvo a sa druge strane zahvaljujem se svakom od njih jer su mi pružili šansu da pre svega dođem gde jesam a potom da sviram ispred njih” rekao je on.

On dodaje da iako nema ni godinu dana starosti, kvartet je za to vreme dostigao veliki uspeh u Srbiji ali i u regionu.

“Kvartet je mlad, u novembru će godinu dana ali za jako kratak period smo dostigli jako veliki uspeh. Odsvirali smo brojna takmičenja i koncerte i nadam se da će to trajati još mnogo godina. Osovjili smo prvu nagradu na međunarodnom takmičenju u Nišu, takođe smo osvojili i prvu nagradu u Bugarskoj u Ćustendilu, koji je jedan od većih festivala i prvu nagradu na “Guitar Art” festivalu koji je jedan od najjačih u Evropi. Planiramo još mnogo takmičenja a trenutno smo na nekoj, kako mi to kažemo, mini turneji” rekao je Milenković.

Organizator koncerta je Kulturni centar “Dragica Žarković” , suorganizator Muzička škola “Miodrag Vasiljević” pod pokroviteljstvom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još