• Početna>
  • Vesti>

Spirić u Suvom Dolu: Odlučnost da ostanu na svojim ognjištima dodatno motivišemo kroz rad

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić uručio je tri grla krupne stoke ( muzne krave) za tri domaćinstva u selu Suvi Do,  zahvaljujući sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

“U okviru sveobuhvatnog paketa pomoći srpskom narodu na prostoru Kosova i Metohije, a na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića nastavljamo da kontinuirano pomažemo svako domaćinstvo. Odlučnost ovih ljudi da ostanu na svojim vekovnim ognjištima  trebamo dodatno motivisati  kroz njihov rad. Ulažemo napore da se pored osnovnih uslova za život stvore uslovi da plasiraju svoje proizvode na tržište u Kosovskoj Mitrovici, gde već imaju potencijalne kupce. Zahvaljujući sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju  obezbeđene su muzne  krave, a rešili  smo i prevoz učenika do škola, kao i humanitarni prevoz za povezivanje meštana Suvog Dola sa Kosovskom Mitrovicom, a sve u cilju boljeg života i stvaranja pozitivnih prilika za život.

Cvejo Mirković, jedan od meštana koji je dobio donaciju  zahvalio se predsedniku Opštine Kosovska Mitrovica, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Republici Srbiji koja je kako je rekao „uz nas i mi smo uz nju“.  Istakao je da je to za njih značajno. „Teški su uslovi, ne može čovek da garantuje od danas do sutra ništa, mučimo se, borimo se, radimo koliko možemo“ rekao je Mirković.

Meštane Suvog Dola pored predsednika Opštine Aleksandra Spirića, obišli su i predstavnici Srpske liste, potpredsednik Igor Simić, Verica Ćeranić, Jasmina Dedić, Miljana Nikolić i Zoran Mojsilović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još