• Početna>
  • Vesti>

Na sednici SO Zvečan predstavljen idejni projekat “Omladinskog centra”

Na redovnoj sednici SO Zvečan predstavljen je idejni projekat “Omladinskog centra”, projekta koji će se graditi u dve faze. Vrednost objekta je oko 700.000 evra, a nakon izgradnje Zvečan će dobiti najveći i najlepši omladinski centar na ovim prostorima. Usvojena je i okružnica budžeta za 2020. godinu.

Opština Zvečan će u 2020.godini imati na raspolaganju oko 2 i po miliona evra. Odbornici i gradonačelnik smatraju da budžet nije dovoljan da pokrije sve ono što je planirano za narednu godinu.

“Vlasti u Prištini su Opštini Zvečan smanjile budžet za narednu godinu, to je deskriminatorski postupak protiv nas. Nama se uvažava 7 300 stanovnika a Opština Zvečan, prema zvaničnim informacijama, ima preko 18 000 stanovnika. Apelujem na centralne institucije da su potrebe naše Opštine znatno veće od onoga što oni određuju”, rekao je gradonačelnik Opštine Zvečan Vučina Janković.

Na sednici je predstavljen i idejni projekat “Omladinskog centra”.

“Radi se o jednoj velelepnoj zgradi sa puno sadržaja, koji će biti dostupni svim građanima. U zgradi će biti prostorija za Kulturno-umetničko društvo, galerija za izložbu slika, konferencijska sala, prostor za nevladin sektor, teretana i krim bar. Cilj nam je da to bude mesto okupljanja madih, da ih sklonimo od svih poroka”, rekao je Janković.

Ovaj “Omladinski centar” će biti najlepši i najveći na ovim prostorima.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još