Za Dan opštine Gračanica pokloni novorođenim bebama

Povodom Dana opštine Gračanica, Male Gospojine, opština Gračanica pripremila je poklone za naše najmlađe stanovnike, novorođene bebe. Prvi čovek opštine Gračanica, Srđan Popović posetio je ginekološko-akušarsku kliniku u Gračanici, gde je za pet beba njihovim mamama predao poklone.

“Danas je slava naše opštine, i pored svih manifestacija i programa koje smo imali u okviru obeležavanja Dana opštine Gračanica ovo je sada zaista najlepši događaj. Ovo je poruka da mi imamo budućnost na ovim prostorima. Za tri dana koliko proslavljamo praznik rodilo se čak pet beba. Svaka rođena beba za našu opštinu je velika pobeda inadam se da ćemo u budućnosti nastaviti ovako, i da ćemo koliko budemo imali novorođenih beba toliko biti i sigurni u naš opstanak i ostanak na ovim prostorima”, poručio je Popović.
Doktor ginekolog Ratko Perenić, zadovoljan radom klinike, a pre svega brojem novorođene dece ističe da konačno naša opština ima trend povećanja nataliteta.

“Ova godina je berićetna. Konačno imamo trend povećanja porođaja, veći je broj porođaja nego prethodne godine, za ova tri dana je rođeno pet beba i nadam se da ćemo nastaviti ovakvim tempom svoj posao”, rekao je Perenić za RTV Gračanica.

U poseti sa gradonačelnikom Gračanice bio je i predsednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.

“Koristim priliku da građanima Gračanice čestitam ovaj jako značajan datum, da im poželim svaku sreću. Meni je danas ukazana velika čast da obiđemo porodilište jer ima li zaista većeg poklona za grad nego kad dobije bebe, jer to je od Boga dar, tako da mogu samo da poželim da bude što više ovakvih poklona”, istakao je Šćekić.

Po broju novorođene dece ginekološko-akušarskoj klinici u Gračanici mogle bi da pozavide daleko veće zdravstvene ustanove u velikim gradskim centrima.

Izvor RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još