• Početna>
  • Vesti>

Obeležena crkvena slava u opštini Obilić u prisustvu Petra Petkovića, pomoćnika direktora Kancelarije za KiM

Povodom velikog hrišćanskog praznika, Rođenja Presvete Bogorodice, u narodu poznatijem kao Mala Gospojina, vekovne slave Obilića, u crkvi u ovom gradiću održana je svečana liturgija koju je služio mesni paroh Aleksandar Našpalić.

Obeležavanju crkvene slave Obilića pored stotinak Obilićana i žitelja okolnih srpskih sela, prisustvovao je i Petar Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

– Ovo je hrabar narod koji je izdržao mnogo toga, pa će izdržati i trenutke koji su i sada teški. Borićemo se kao što smo se do sada borili, posebno predsednik Aleksandar Vučić i ceo pregovarački tim na čelu sa Markom Đurićem da se formira još jedna opština Prilužje-Plemetina, koja bi omogućila da tom opštinom pre svega rukovode Srbi, gde bi koliko toliko situacija bila drugačija i bolja. Da bi nastavili da se borimo za naš narod ovde, da bi sredstva koja smo opredelili za opštinu Obilić, da naš narod u srpskim sredinama, iako imamo opredeljena sredstva za školu u Babinom Mostu i za vrtiće, ali da bismo se i dalje borili, da bi se borili za novu opštinu, da bi se borili za bolji život našeg naroda ovde u opštini Obilić, na centralnom Kosovu, od presudne važnosti je da na izborima koji su 6. oktobra pobedi Srpska lista. Srpska lista je garant očuvanja svih državnih institucija Srbije ovde, plata zaposlenih. Pobeda Srpske liste jeste garancija očuvanja veze Beograda sa Srpskom listom i našim narodom ovde. Pobeda Srpske liste jeste garant da će se Srpska lista boriti za interes srpskog naroda ovde na Kosovu i Metohiji. Da ne dozvolimo da nam Priština podmetne kukavičje jaje i da zapravo neki koji su pojedinci i koji ne predstavljaju niti narod srpski, niti imaju veze sa zvaničnim Beogradom, pre svega prođu na ovim izborima i na taj način ostvaruju interese Prištine, a ne interese srpskog naroda i Beograda – rekao je Petar Petković.

– Dvadesetak godina mi se okupljamo ovde da proslavimo slavu u nadi da ćemo se jednog dana okupiti i ne da dolazimo autobusima ovde, nego da iz ovih stanova izađu ljudi i dođu u hram ovde. Velika je sreća danas i radost da smo se okupili u ovom broju – rekao je sveštenik Našpalić obraćajući se okupljenima.
Nakon bogosluženja, svečanost je nastavljena u crkvenoj porti gde su se okupljeni Srbi iz Obilića sa tugom prisećali života u Obiliću dok ih nisu proterali albanski ekstremisti.

Izvor RTV Gracanica

Comments

Pročitaj još