• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Srpske liste pozvali meštane opštine Parteš na jedinstvo

Predstavnici Srpske liste pozvali su meštane u opštini Parteš na jedinstvo i da se okupe oko barjaka Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu 6. oktobra.

Predsednik Srpkse liste Goran Rakić izjavio je u Partešu da je prioritet Srpske liste u narednom periodu otvaranje novih radnih mesta za Srbe na Kosovu.

“I pored tog investicionog ulaganja, Vlada Republike Srbije je odobrila otvaranje novih radnih mesta za zapošlajavanje naših ljudi koji žive na ovim prostorima, a to je ono što nam je preko potrebno, jer bez sigurnih prihoda ne možemo imati neku sigurnost i bolju budućnost“, poručio je Rakić. 

Rakić kaže da će se otvaranju novih radnih mesta pristupiti na drugačiji način.

„Sada ćemo tačno da mapiramo sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a u stavri i vi ćete nam pomoći da tražimo bukvalno ta mesta koja su preko potrebna na ovim prostorima. Vi ćete biti direktni učesnici tako da ćete pomoći i gradonačelniku i nama i olakšati  da uputimo zahtev Beogradu i tražimo ono što nam treba“, izjavio je Rakić.

Potpredsednik Vlade Kosovsa u ostavci i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, pozvao je Srbe na jedinstvo i najavio da će Srpska lista uz pomoć države Srbije raditi na prioritetnim infrastrukturnim projektima u srpskim sredinama i kao primer naveo izgradnju buduću ambulantu u Partešu.

“Danas smo ovde ispred ovog zdravstvenog centra i bili smo u prilici da vidimo da ovaj objekat zahteva minimum renoviranje,  ali ono što je vest i što želim sa vama da podelim jeste da smo dogovorili da izgradimo novi objekat, tako da će Parteš da dobiti novu ambulantu i samim tim  bolje uslove za lečenje”, rekao je Jevtić.

Jevtić ističe da je najvažnija poruka koju želi da prenese ta da je Srbima potrebno jedinstvo. 

“Jedinstvo je naše najveće i najjače oružje i naša snaga u borbi koja nas očekuje i koja nije njimalo laka. Jedinstvo koje nam je potrebno da i našoj državi Srbiji obezbedimo poziciju i predsedniku Vučičću i za sve one  koji će biti u prilici da pregovaraju, a njih čeka nimalo lak posao. Dakle da njihovu poziciju ojačamo našim jedinstvom. Što smo jedinstveniji to će rešenje za nas koji živimo na KiM biti bolje. Zato vas pozivam da u razgovoru sa svojim komšijama i rođacima, prenesete tu poruku. Ovo je trenutak kada svi treba da se okupimo oko jednog barjaka, a to je barjak Srpsake liste”, poručio je Jevtić.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izrazio je zadovoljstvo zbog ostvarenog jedinstva srpskog naroda i poručio da su razmirice i podele ostale u poršlosti. 

“Darga braćo i sestre dosta vas dobro znam i hvala vam što smo danas svi ovde zajedno, a da su neke razmiricie i podele ostale u prošlosti daleko iza nas. Jer svi oni koji bi voleli da nas bace na kolena onako kako Srbi na KiM nikada nisu pali, oni bi voleli da nas vide razjedinjene i slabe. Zato vam hvala što ste sve podele ostavili po strani”, rekao je Simić.

 “Zahvaljujem se predstavnicima Srpske liste što su danas sa nama da čuju naše probleme i da u saradnji sa Vladom Republike Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem rešimo bar neki od naših problema kako bi omogućili lakši život naših građana u opštini, ali i svih Srba na Kosovu”, rekao je gradonačelnik Parteša Dragan Petković. 

Pre skupa u Partešu visoka delegacija Srpske liste posetila je domaćinstvo Zorana Simića iz  Pasjana, koji sa porodicom živi u teškim uslovim i obećali mu izgradnju nove kuće. 

“Mnogo znači, olakšće nam život mnogo, ja sam bolestan i dete mi je sada bolesno”, rekao je Simič u čijoj porodici živi šest članova. 

Posle skupa u Partešu kojem je  prisustvovalo više stotina Srba iz Kosovskog Pomoravlja, delegacija Srpske liste nastavila je posteu opštini Novo Brdo.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još