• Početna>
  • Vesti>

Kosovski vozovi u štrajku do oslobađanja uhapšenog mašinovođe

Predsedništvo Nezavisnog sindikata železnica „Trainkos“, najavilo je da će sutra od 05.00 svi vozovi na Kosovu prestati sa radom, uključujući i teretne i putničke vozove, javljaju kosovski mediji. Ova odluka doneta je, kako navode iz sindikata, zbog „nepravednog“ hapšenja mašinovođe, a nakon što se dogodila nesreća sa smrtnim ishodom kada je maloletnicu koja je prelazila prugu udario voz.

Navode da prilikom hapšenja mašinovođe koji je upravljao vozom na relaciji Peć – Priština, nisu poštovani Zakon o železnicama Kosova i administrativna uputstva.

Od kosovske vlade, Ministarstva infrastrukture, Ministarstva ekonomskog razvoja i Ministarstva unutrašnjih poslova, zahtevaju da što pre puste njihovog kolegu.

Dodaju da će se tek tada vozovi ponovo naći na šinama.

Podsetimo, ovog utorka u jutarnjim časovima, kako su javili kosovski mediji, preminula je maloletna devojčica kada ju je udario voz.

Vest je dan kasnije potvrdila i Kosovska policija, navodeći da je do nesreće došlo kada je devojka albanske nacionalnosti, prelazila prugu, te da je zatim uhapšen mašinovođa koji je upravljao ovim vozom.

Ostale detalje o ovom slučaju Kosovska policija nije saopštila.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još