• Početna>
  • Vesti>

Stefanović: Priština pokušava da skrene pažnju Srbije s teme o Interpolu

Foto: Tanjug

Srbija ne odustaje od aktivnog lobiranja protiv članstva Kosova u Interpol, poručio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uz ocenu da su izjave iz Prištine o tome da razmišljaju da li da ponovo apliciraju za ućlanjenje u tu organizaciju “politička priča” i pokušaj da se skrene pažnja Srbije sa te teme.

Stefanović je uveren da će se Priština do samog kraja boriti da postane član Interpola, ali i da će Srbija, uz podršku svojih partnera, uspeti da to spreči.

“Te izjave su pokušaj da se ublaži ta tema da bismo mi mislili da Priština neće aplicirati i da odustanemo od aktivnog rada na sprečavanju njihovog delovanja”, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Podsetio je da ponovna kandidatura Kosova u Interpol nije imala dovoljnu većinu na sednici Izvršnog komiteta i da taj zahtev nije bio na dnevnom redu za glasanje.

Stefanović je naveo da će prema pravilima Izvršnog komiteta, kandidatura Kosova biti predstavljena kao informacija što, kako je objasnio, znači da svaka država u bilo kom trenutku, pre zasedanja Generalne skupštine Interpola, može da kandiduje tu temu i da zateva da se učlanjenje tzv. Kosova u tu organizaciju stavi na dnevni red.

“Mi smo potpuno svesni da oni to nameravaju da urade i da moramo da se borimo. Nećemo odustati, naše lobiranje je aktivno i mi ćemo do glasanja 18. oktobra lobirati i predstaviti sve razloge zašto mislimo da bi to bio pogrešan potez”, rekao je Stefanović.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još