Vučić: Na rasvetljavanju ubistva Ivanovića radi BIA

Beograd, 3. marta 2017.- Premijer Srbije Aleksandar Vucic govori na konferenciji za novinare nakon sastanka sa visokom predstavnicom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da će svaki Srbin, “ma kako da se zove”, biti uhapšen istog trenutka ako se utvrdi da je učestvovao u ubistvu lidera Građanske inicijative “SDP” Olivera Ivanovića.

Vučić je rekao da na rasvetljavanju tog zločina radi “vrhunski tim BIA” koji se kako je ocenio, “ozbiljno bore da se otkrije istina”.

“Iako nismo mogli da vodimo uviđaj, iako nijednog sekunda nismo mogli da sarađujemo sa Prištinom, a de fakto ni sa Euleksom, mi i dalje vodimo najozbiljniju istragu i verujem da ćemo otkriti sve koji su u tom strašnom zločinu učestvovali”, kazao je Vučić.

On je naveo da će “istog trenutka” biti uhapšen svaki Srbin, ma kako se on zvao, ako se utvrdi da je učestvovao u ubistvu Ivanovića.

“Jedan Srbin je bio ispitan, i to je Milan Radoičić, i za njega je utvrđeno u tome nije učestvovao”, kazao je predsednik Srbije.

Vučić je optužio političke protivnike da pokušavaju “usputno” da prebace na njega odgovornost za ubistvo Ivanovića.

Izvor: Radio Kontakt plus / Beta


Comments

Pročitaj još