Srpska lista: Pritisak na građane dolazi od CIK-a i ekstremista

“Pre par dana na planini Mokra Gora, u opštini Zubin Potok, grupa Albanaca je ispisivala grafite UČK na alpinističkoj stazi “Via Ferata-Berim”, a slike svog “poduhvata” objavili su na društvenoj mreži instagram, tačnije na profilu “IdealBekaj”” navodi se u saopštenju Srpske liste.

U saopštenju se dodaje da “ono što posebno zabrinjava je da su te osobe na fotografijama u maskirnim uniformama sa dugim cevima, te se postavlja pitanje kome je potrebna ovakva provokacija u ovom trenutku i sa kakvim ciljem”.

“Kao što smo više puta upozoravali javnost, kako se približavamo izbornom danu, pored ukidanja prava glasa Srbima od strane Centralne izborne komisije u Prištini, pritisak nad građanima dolazi i od strane ekstremističkih krugova” stoji u saopštenju.

Srpska lista poziva KFOR, Euleks i policiju da najhitnije identifikuje, pronađe i liši slobode ova lica, ali i utvrde ko su nalogodavci ovakvog ponašanja i sa kojim ciljem.

“Istovremeno zahtevamo da svi nadležni pojačaju budnost i preventivno deluju kako bi se na Kosmetu sačuvao mir i bezbednost svih građana, a posebno nevećinskih zajednica” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments