Kurti: Ako budem izabran, krenuću u dijalog sa kosovskim Srbima

Lider Samoopredeljanja i kandidat te partije za premijera Kosova Aljbin Kurti rekao je da će, ako bude izabran, prve nedelje mandata krenuti u dijalog sa kosovskim Srbima.

Kurti je, kako je prenela “Gazeta Ekspres”, rekao da su nepriznavanje takozvanog Kosova od strane Beograda i, kako je rekao, “sabotaže” koje BiH čini Republika Srpska dva glavna problema na Balkanu, koja proizvode tenzije i drže ga dalje od mira i pomiranje i EU integracija.

“Prve nedelje kao premijer krenuću u dijalog sa kosovskim Srbima, važno je imati dijalog. Ovaj dijalog će ih tretirati kao ravnopravne građane s pravima i slobodama. Ne dozvoljavam Beogradu da nam govori o kosovskim Srbima, želim da direktno čujem koje su njihove potrebe”, dodao je lider Samoopredeljanja.

Kurti je napomenuo da je Aleksandar Vučić rekao da u ovim granicama ne može priznati nezavisnost Kosova, odnosno da, kako je ocenio Kurti, ništa nije ustvrdio.

“Srbija tradicionalno ima lidere poput spikera. Kada čujete ideje predsednika Kosova ili Albanije, premijera Kosova ili Albanije, budite sigurni da je to njihova ideja, da ne stoji niko iza nje. Ali, kada čujete nekoga u Beogradu, znajte da je to najmanje to o čemu priča”, istakao je lider Samoopredeljanja.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments