SL: Trajkovićeva, Petković, Petrović i Rašić kao poslušnici Prištine ne reaguju na nezakonite odluke

Povodom izostalih reakcija na protivzakonite odluke Prištine da se Srbima zabrani pravo glasa , Srpska lista se oglasila saopštenjem za javnost nazivajuži takve predstavnike Srba prištinskim političkim poslušnicima. U saopštenju se kaže:

“Privatni, iznajmljeni Srbi, okupljeni oko političkih poslušnika Prištine Rade Trajković, Slaviše Petkovića, Slobodana Petrovića i Nenada Rašića još uvek nisu reč rekli zbog protivzakonite odluke Prištine da se Srbima zabrani pravo glasa, ali su na mig Albanaca svi od reda počeli da pljuju po državi Srbiji i predsedniku Vučiću i štite celovito nezavisno Kosovo na radost svojih mentora.

Posebno iritira način na koji ovi prevaranti pokušavaju da operu svoje biografije lažno se predstavljajući kao zaštitnici srpskog naroda. Ipak, svi koji žive na Kosovu i Metohiji, i koji prate političke aktivnosti videće da ove političke aveti prošlosti nikada nisu među srpskim narodom, niti znaju za probleme sa kojima se naš narod suočava, kao što nikada nisu bili spremni da podignu glas protiv napada na srpski narod i naše institucije.

Narod je duboko svestan okolnosti u kojima se nalazi i potrebe da protiv svih neprijatelja našeg opstanka izađemo složni, jedinstveni i spremni da branimo pravo na postojanje i opstanak na Kosovu i Metohiji. A to što njima smeta Srpska lista i srpski narod, a prija im podrška Aljbina Kurtija, promotera Velike Albanije, koji je i rekao da za Rašića i Petrovića mora biti mesta u vladi jer priznaju “Republiku Kosovo”, najbolje govori o njima samima.

To što Rada Trajković, Nenad Rašić, Slobodan Petrović i Slaviša Petković napadaju Srpsku listu i srpske institucije je direktan napad na opstanak srpskog naroda, jer je njihov politički cilj gašenje srpskih institucija na KiM kako bi ukinuli desetine hiljada plata, penzija i socijalnih davanja koje finansira naša država Srbija i utapanje u sistem “celovitog nezavisnog Kosova”, kaže se u saopštenju Srpske liste.

Iyvor: RKM (saopštenje)

Comments