• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Apotekarske ustanove Beograd danas posetili Gračanicu

Predstavnici Apotekarske ustanove Beograd danas su posetili opštinu Gračanica. Najpre ih je primio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, a zatim su zajedno obišli istureno odeljenje Medicinske škole u Lepini gde su buduće farmaceutske tehničare u saradnji sa Galenikom opremili novim rančevima i školskim priborom .

Direktorica Apoteke Beograd Jasminka Bjeletić zahvalila je i navela da je ustanova kojom ona rukovodi uvek spremna na pomoć i saradnju.

„ Skromna donacija je samo pomoć u njihovoj daljoj edukaciji i da kao srednjoškolci započnu svoj novi radni vek jer su već na tom putu i da sutra budu građani koji će zdravstvenu zaštitu na ovoj teritoriji na KiM održati. Pozivam da nas posete i oni đaci koji nikada nisu bili. Uvek možete da se oslonite na Beograd i ta povezanost nikada ne sme da prestane“, kazala je Bjeletić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio je direktorici Apotekarske ustanove Beograd na poseti i poklonima i istakao da je ovo samo nastavak saradnje opštine Gračanica i srednje Medicinske škole sa Apotekom Beograd.

„ Učenici ove škole su posetili Beograd nedavno kako bi videli kako funkcioniše Apoteka i imali su prilike da vide uslove u kojima oni rade i ta poseta je za njih bila dragoceno iskustvo. Razgovarali smo sa direktoricom da se ta praksa nastavi i ubuduće jer je edukacija veoma važan faktor u usavršavanju i obrazovanju, a da ne govorim o tome koliko je zdravstveni sistem bitan na Kosovu i opstanak našeg naroda“, kazao je Popović.

Direktor Srednje Medicinske škole Miodrag Živić, naveo je da im ova poseta mnogo znači a posebno budućim farmaceutskim tehničarima.

Nakon obilaska Medicinske škole direktorka Jasminka Bjeletić je sa saradnicima krenula u obilazak KBC-a Priština-Gračanica i tom prilikom najavila donaciju ovoj ustanovi u narednim danima.

“Drago mi je da smo mogli da dođemo, da vidimo uslove u kojima radi ova ustanova i da pomognemo koliko možemo sa naše strane. Uskoro će stići donacija sanitetskog materijala, potrebno je samo srediti neohodnu dokumentaciju”, rekla je Bjeletić.

Prof.dr Bratislav Lazić zahvalio se na poseti predstavnicima Apoteke Beograd.

“Oni su danas došli da nas obiđu, da vide kako mi radimo i funkcionišemo i naravno, da nam izraze podršku kao jedna društveno-odgovorna kompanija koja nam dolazi iz Republike Srbije i najave jednu značajnu donaciju koja će se desiti u narednim danima i koja je sada u proceduri oko administrativih dozvola”, rekao je Lazić.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još