• Početna>
  • Vesti>

Na Fruškoj Gori panel studenata iz Beograda i Prištine

epa04113628 View of a microphone in a court room of the Palace of Justice in Munich, Germany, 07 March 2014. On 10 March 2014, the tax evasion trial against the president of German soccer club FC Bayern Munich, Uli Hoeness, will be opened. EPA/SVEN HOPPE

Atlantski Savet Srbije uz podršku ambasade SAD u Beogradu, od danas do 15. septembra organizovaće na Fruškoj Gori panel diskusiju i radionicu pod nazivom “Dobar komšija” (‘Good Neighbour’) u kojoj će učestvovati studenti Prištinskog i Beogradskog Univerziteta.

Predviđene teme panel diskusija su značaj i uloga KFOR-a za Srbe i Albance na Kosovu, uticaj medija na kreiranje javnog mnjenja, vidovi konstruktivne komunikacije i prevazilaženje konflikta, benefiti članstva Hrvatske u NATO, saopšteno je iz Atlantskog Saveta.

Kako se napominje, teme panel diskusija poslužiće učesnicima da prodube dobre međuljudske odnose i saradnju započetu prethodnim projektom realizovanim u Prištini sa istim učesnicima, a takođe da ukaže mladima na benefite članstva u NATO.

Panelisti će biti pukovnik Vićenco Graso iz KFOR-a, prof. dr Leana Vučković, zamenik direktora RTS-a Milivoje Mihajlović i dr Mladen Nakić, potpredsednik Atlantskog Vijeća Hrvatske.

Izvor RTV

Comments

Pročitaj još