• Početna>
  • Vesti>

Kandidat za premijera na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima koalicije “Sloboda” Nenad Rašić

Na jučerašnjem širem sastanku koalicije “Sloboda”, jednoglasnom odlukom, predložen je Nenad Rašić za kandidata za budućeg Premijera Kosova.

“Nenad Rašić je pravi primer istinskog predstavnika Kosovskih Srba, on je inteligentan i predan Srpski intelektualac koji je od samog početka bavljenja politikom, sklanjao razlike i rušio barijere nerazumevanja među Kosovskim narodima. U 14 godina od kad se bavi politikom, uspeo je da stvori autoritet, ugled, prijateljstva sa predstavnicima drugih naroda koji žive na Kosovu, ali ono što je najbitnije, stvorio je nadu i želju Kosovskim Srbima, da mogu i moraju uticati na svoj život i život svojih porodica na Kosovu. Ovom našom odlukom, želimo da svima na Kosovu, a i šire, pokažemo da ćemo se boriti da budemo ravnopravni sa svim drugim političkim partijama na Kosovu i da u iščekivanju gledamo u našu zajedničku budućnost na Kosovu u kojoj će jednog dana, Srbin biti na čelu jedne od tri najviših institucionalnih pozicija na Kosovu. Znamo da će naša odluka dodatno staviti veliku odgovornost na Rašića, ali, naš će put oporavka biti dug i moramo naći načina da pravi ljudi budu na pravim mestima.” ističe se u saopštenju.

Iz koalicija “Sloboda” ističu da će nastaviti da se još jače bore za jačanje instrumenata demokratije u cilju stvaranja uslova u kome bi Kosovski Srbi bili deo procesa političkog odlučivanja.

Koalicija “Sloboda” je sačinjena od autentičnih predstavnika Kosovskih Srba, koji imaju za cilj jačanje institucionalnih kapaciteta i svrsishodnu integraciju u Kosovsko društvo, zarad obezbeđivanje pune demokratije u suživotu sa svim narodima koji žive na Kosovu, dodaje se u saopštenju.

“Jačanje uloge kosovskih Srba u procesu odlučivanja, će snažno doprineti jačanju suštinske demokratije i postaviti temelje za istinsko pomirenje Srba i Albanaca u čitavom regionu. Kao odgovorni ljudi, spremni smo da u punoj meri preuzmemo odgovornost za stvaranje mostova pomirenja i saradnje a našim delima se obavezujemo da će naš put uvek biti put mira, tolerancije i razumevanja” zaključuje se u saopštenju koalicije “Sloboda”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još