• Početna>
  • Vesti>

Počela izgradnja kuće za porodicu Maksimović iz Dobrotina

Osmočlana porodica Maksimović iz Dobrotina uskoro će dobiti krov nad glavom. Kamen temeljac za novu kuću danas je položio predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

Osmočlana socijalno ugrožena porodica Dejana Maksimovića iz Dobrotina trenutno živi u nehumanim uslovima u trošnoj i preko sto godina staroj kući. Za ovu porodicu nedavno je u Beogradu Udruženje Srba sa Kosova organizovalo donatorsku večeru, a predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović je tada obećao izgradnju nove kuće.

 „Danas ispunjavamo ono što smo obećali, počeli smo sa izgradnjom nove kuće za šestočlanu porodicu Maksimović i na taj način obezbedićemo im bezbedan krov nad glavom. Naša je obaveza da brinemo o ovakvim porodicama, da im stvorimo normalne uslove za život, za opstanak i ostanak na ovom prostoru. Naš cilj su stabilna porodica i stabilno društvo“, kazao je Popović.

Popović je dodao da je jedan od prioriteta Opštine Gračanica stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih i podsetio da je pre nedelju dana u Gračanici počela izgradnja stambene zgrade sa ukupno 36 stanova. 

Osim predsednika Popovića, kamen temeljac danas su postavili i predsednici Privremenog organa SG Priština i Opštine Lipljan, Ljubinko Karadžić i Zlatko Lazić, kao i domaćin Dejan Maksimović.

Dejanova supruga, Snežana Maksimović izgradnjom nove kuće očekuje bolji život.

„Teško živimo, od minimalca i socijalne pomoći, bez kupatila i vode u dve sobice, u jednoj spavaju deca, a ja i suprug u kuhinji. Nadamo se boljem, u novoj kući imaćemo sve. Hvala predsedniku Popoviću i Opštini Gračanica što su nam izašli u susret“, kazala je Snežana.

Kuća za porodicu Maksimović četvrta je od šest kuća, koje će sredstvima Opštine Gračanica biti izgrađene za porodice iz socijalne kategorije. Prošle nedelje  započeta je izgradnja kuća porodicama Simić iz Gračanice, Stanojević iz Lapljeg Sela i Maksimović iz Livađa. Narednih dana trebalo bi da počne izgradnja kuće za porodicu Simić iz Lepine i Marković iz Sušice.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još