• Početna>
  • Vesti>

Betel: Dogovor Beograda i Prištine važan za mir i put ka EU

Premijer Luksemburga Gzavije Betel izjavio je danas da je važno da Beograd i Priština nastave razgovore i postignu kompromis, ističući da je dogovor dve strane važan za mir i njihov put ka EU, javlja Tanjug.

Betel je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerkom Srbije Anom Brnabić rekao da Srbija i Balkan imaju ključnu ulogu u održavanju mira i stabilnosti na kontinentu što se, kako je naglasio, ne sme uzimati zdravo za gotovo.

“Dogovor između Srbije i Kosova je važan za građane te dve zemlje. Važno je da se nastavi put ka EU i osigura mir za vaše zemlje, i da postignu kompromis kako bi mogle da se približe jedna drugoj”, rekao je Betel.

On je naglasio da je Luksemburg dugogodišnji partner Srbije i da je uvek podržavao evropski put Srbije, podsetio da je članstvo u EU deklarisani cilj Srbije i pozdravio napore sprskih vlasti u tom pravcu.

Premijer Luksemburga je naglasio reforme koje Srbija sprovodi moraju da idu i u pravcu unapređenja vladavine prava, nezavisnosti pravosuđa, borbe protiv korupcije i slobodi govora.

Betel je dodao da je Luksemburg jedan od najznačajnijih stranih direktnih investitiora u Srbiji, kao i da Srbiji pruža podršku u drugim oblastima, kao što je informatičko-tehnički razvoj, javna uprava, finansijski sektor…

Izvor Kosovo online

Comments

Pročitaj još