• Početna>
  • Vesti>

SRS i Šešelj pozvali građane na Kosovu da glasaju za Srpsku listu; SL izrazila zahvalnost na podršci

Srpska radikalna stranka (SRS) pozvala je danas sve građane na Kosovu koji su „lojalni Srbiji“ da na predstojećim parlamentarnim izborima podršku daju Srpskoj listi.

„Kada već Srbi izlaze na ove izbore, potrebno je da se postigne maksimalno jedinstvo, da se ne rasipaju glasovi i da u takozvani parlament Kosova ne udje nijedan Srbin mimo Srpske liste“, piše u saopštenju SRS-a.

SRS navodi da je apel motivisan činjenicom da će se na tim izborima kandidovati „dokazani izdajnici srpskih nacionalnih interesa“, ljudi poput predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rade Trajković, koja je „sklona otvorenom delovanju protiv Srba“.

Srpska lista SRS-u: Jedino pod trobojkom, imamo budućnost na KiM

“U ime Srpske liste i preko potrebnog jedinstva srpskog naroda zahvaljujem i pozdravljam odluku Srpske radikalne stranke i Vojislava Šešelja da podrže kandidate Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji i pozovu na srpsko jedinstvo.
Jedino složno okupljeni pod barjakom naše trobojke naš narod ima budućnost na Kosovu i Metohiji.
U periodu koji je pred nama, svako ko radi protiv jedinstva srpskog naroda radi direktno u korist neprijatelja srpskog opstanka na Kosovu i Metohiji i to se mora jasno i glasno reći.
Ovo nisu izbori na kojima se nadmeću politički programi, već na njima građani mogu da demokratski zaštite svoje pravo na opstanak na vekovnim ognjištima” stoji u saopštenju Srpske liste u kome se predstavnici ovog političkog pokreta zahvaljuju SRS-u na podršci.

Izvor: Beta, Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još