Božović: Svi članovi bili upoznati sa daljim delovanjem GI SDP

Potpredsednica Građanske inicijative (GI) „Srbija, demokratija pravda“ (SDP), stranke ubijenog Olivera Ivanovića, Ksenija Božović izjavila je da u priključivanju GI SDP Srpskoj listi u izborima na Kosovu, „ništa nije radjeno ispod žita“, kao i da su o toku razgovora o tome bili upoznati svi članovi Inicijative.

Božović je na tvrdnje pojedinih članova GI SDP da „nisu znali ništa“ o odluci da na predstojećim izborima na Kosovu nastupi sa Srpskom listom, za današnji list „Politika“ kazala da je jedina istina to da je razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su o tome obavešteni svi članovi SDP, a da se sa predstavnicima Srpske liste nije nijednom srela.

„Na tri sastanka koje smo imali u stranačkim prostorijama svi članovi su bili upoznati sa daljem delovanjem. Izneta im je ponuda Srpske liste, kao i to da ćemo na listi imati tri naša kandidata i da ćemo nastupiti pod imenom GI SDP. Oni koji to sada negiraju znaju dobro šta su izjavili u sedištu stranke“, rekla je Božović.

Navela je i da su predstavnici GI SDP, od dana kada su raspisani izbori na Kosovu, razgovarali sa predstavncima svih političkih opcija i da su isticali potrebu za saradnjom i, kako je rekla, „preko potrebno jedinstvo radi opstanka Srba“.

„Svi u SDP u kojem smo godinama bili kao porodica, posebno u vreme kada je naš šef bio tri i po godine nepravedno zatočen, ali i posle njegovog ubistva, svakog momenta smo znali šta nam je prioritet i cilj, a to je preko potrebno jedinstvo na Kosmetu radi opstanka Srba“, rekla je Božović.

Izvor: Beta

Comments