Vučić: Da su hteli da izvrše pravi pritisak, taksi ne bi bilo


Srbiji po pitanju kosovskog problema predstoji težak period i mnogo problema, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izrazio uverenje da će naša zemlja ipak imati snage da izađe iz svega toga na najbolji mogući način.

Kako je rekao, pitanje taksi i dijaloga je najteže i najozbiljnije pitanje, kaže i primećuje da čak i neki mediji koji podržavaju rad vlade pišu besmislice kako ćemo lako i brzo da rešimo kosovski problem, što je neodgovorno.

“Glas za Srpsku listu jedini način ostanka i opstanka Srba”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izrazio uverenje da će Srbi na Kosovu i Metohiji izabrati da glasaju za Srpsku listu, ne zato što su, kaže, idealni kandidati sa te liste, ili on lično, već zato što je to jedini način da opstanemo, da zajedno radimo, preživimo i borimo se za budućnost.

Srpska lista je predala listu za izbore na KiM, a sa njom će nastupiti i Građanska inicijativa SDP, pokojnog Olivera Ivanovića, i njena potpredsednica Ksenija Ivanović.

Vučić je rekao da je zahvalan svima koji su podržali Srpsku listu i razumeli da je jedinstvo neophodno.

Dodao je i da verovatno nikada javno neće moći da se iznesu u javnost podaci koliko je bilo pritisaka na sve druge da izađu, ne bi li uzeli glas Srpskoj listi.

“Imamo podatke o pritiscima, samo kako bi se Srpskoj listi obezbedio što manje glasova i smanji uticaj Beograda. Svi drugi koje su kandidovali, Jablanović, pre toga Petrović, Rašić i Trajković… One koji bi da bojkotuju izbore u Beogradu, a ne bi u Prištini. Tamo su uslovi idealni, veličanstveno dobri za Srbe. Toliko o njihovoj principijelnosti”, rekao je Vučić.

Siguran je, kaže, da će Srbi na KiM glasati za Srpsku listu, ne zato što su idealni svi kandidati sa te liste, ili on lično, već zato što je to jedini način da opstanemo, da zajedno radimo, preživimo i borimo se za budućnost.

“Ako ne budemo zajedno, da ne podsećam kako je bilo sa Republikom Srpskom ili Republikom Srpskom Krajinom, kada su neki postavljali granicu na Drini, kako je naš narod prošao”, rekao je Vučić.

On je poručio da nešto slično nikada neće uraditi, već će poštovati svaki srpski glas, ali će se, kaže, truditi da glasove dobije SL.

Na konstataciju da je i Vojislav Šešelj dao podršku Srpskoj listi, Vučić je rekao da su različiti pristupi Ksenije Božović i Šešelja, ali da je lider radikala rekao da je bolje da se glasa za SL, nego za druge.

“Ksenija je, nadam se, velika snaga Srpske liste u budućnosti. Lično je znam, ona poznaje politiku, verujem u njen angažman i uveren sam u još bolje rezultate”, rekao je Vučić.

Dodao je da se nada da će svi sa Srpske liste, “i progonjeni i neprogonjeni”, da “zapnu” i ostvare najbolji rezultat, kako bi imali osam, devet poslanika.

Primetio je i da su upravo on lično i Srpska lista, jedina meta napada u albanskim medijima.

Na upućenu zahvalnost novinarke TV Most na dosadašnjoj pomoći i podršci, Vučić je rekao da je važno da Srbi na KiM čuju srpski program i suštinsku politiku Srbije i da čitaju na ćirilici.

Srbija je danas snažnija, stižu i bespilotne letelice iz Kin

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija danas policijski i vojno neuporedivo snažnija nego u poslednjih 30 godina, a biće, kaže, i dvostruko snažnija, i to za veoma kratko vreme.

On je najavio da se u narednih šest meseci očekuje dolazak bespilotnih letelica iz Kine.

Upoznaću javnost sa odlukom o skidanju tajnosti

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će upoznati javnost sa odlukom o skidanju tajnosti sa dokumenata o njegovom prisluškivanju za vreme ranijih vlasti.

Na pitanje novinara zašto N1 nije dobila odgovor na zahtev na osnovu čega je doneo odluku o opozivu tajnosti sa dokumenata BIA koje je prikazao 1. avgusta kao dokaz da je bio prisluškivan, Vučić je rekao:
„Nisam smatrao da je to najvažnija stvar. Celokupnu javnost ću upoznati sa svojom odlukom. Celu javnost, ne samo vas, nećete imati eksluzivu“, poručio je on.

Vučić: Prikazana snaga srpske policije,strahovita vatrena moć

Videli smo snagu srpske policije i njenih specijalaca, konstatovao je predsednik Aleksandar Vučić posle pokazno-taktičke vežbe “Povratak 2019” na poligonu u Nikincima i istakao da Srbija mora da jača svoje bezbednosne snage kako bi bile spremne za sve izazove.

“U uslovima nemrirnog sveta, u kojima ne znate šta će se sutra zbivati u celom svetu, moramo da jačamo naše bezbednosne snage i da budemo spremni za sve izazove i zaštitimo narod od opasnosti i od pretnje. To treba da deluje i preventivno. Ponosan sam na ove momke. Odličan su posao obavili i pokazali zavidnu fizičku spremnost i ogromnu vatrenu moć”, kazao je Vučić.

“Povratak 2019” – specijalci MUP-a demonstriraju spremnost

Na poligonu u Nikincima danas je počela taktička vežba “Povratak 2019”, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U vežbi učestvuju Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), Žandarmerija i Helikopterska jedinica koje će prikazati delovanje u situaciji kada naoružna diverzantsko-teroristička grupa izvršava zaposedanje objekta.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Comments