Petković: Vučićev poziv na jedinstvo naišao na veliki odjek

Poziv Srbije i predsednika Aleksandra Vučića na jedinstvo i okupljanje oko Srpske liste naišao je na veliki odjek u srpskom narodu na KiM, što potvrđuje činjenica da je GI SDP odlučila da se zajedno sa Srpskom bori za interese Srba, izjavio je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković.

Petković je za TV Prva kritikovao i napade na Kseniju Božović i GI SDP, ubijenog Olivera Ivanovića, koji su odlučili da nastupe na izborima na Srpskoj listi, navodeći da je napadaju “razbijači srpskog jedinstva”. Ocenio je da tako opozicija unutar sprskih redova na KiM, poput Rade Trajković, Slobodana Petrović i Nenada Rašića, svakog dana “udaraju” na Srpsku listu, Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, jer ne žele srpsko jedinstvo, a imaju i podršku Prištine.

“Svi oni napadaju Božović, predsednika Vučića i SL jer žele da SL izgubi na ovim izborima, žele da oni uđu u parlament, da oni kroje sudbinu zajedno sa Prištinom srpskom narodu”, rekao je Petković.

Naveo je i da deo opozicije ne želi da učestvuje na izborima u centralnoj Srbiji, ali da “isti ti koji su u SzS” hoće da učestvuju na izborima na KiM jer im je, kako kaže, “očigledno dobra demokratija Haradinaja i Tačija”.

Upitan o poseti američkih senatora Prištini i Beogradu, Petković kaže da agenda SAD jeste nezavisno Kosovo, ali da je “malo čudo” da posle decenija i decenija američki zvaničnici hoće da slušaju Srbiju.

“Zato je važno da razgovaramo sa američkim zvaničnicima jer oni jedini mogu da izvrše pritisak na Prištinu da ukine takse od 100 odsto i da se krene u pravcu dijaloga”, rekao je Petković.

On je dodao da niko neće moći da pritisne Srbiju da bude ponižena.

Upitan o tvrdnjama Ramuša Haradinaja da su mu senatori rekli da Kosovo čeka međusobno priznanje u postojećim granicama, Petković kaže da Haradinaju ne treba verovati ni reč.

“Sve što govori, sada radi zarad unutrašnjih političkih potreba i borbe njegove stranke unutar albanskog korupusa za dominaciju na albanskoj političkoj sceni na KiM”, rekao je Petković.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments