• Početna>
  • Vesti>

Na filmskom festivalu “Most” prikazani filmovi autora sa Kosova i Metohije

Sinoć su u Vranju na Drugom međunarodnom omladinskom filmskom festivalu „Most“ prikazani filmovi mladih autora sa Kosova i Metohije.

Pred brojnom publikom na trgu Staniše Stošića prvo je prikazan film „Nojeva barka“, mladih autora Nikole Živića i Stefana Stojkovića, koji su svoje dokumentarno ostvarenje predstavili na prošlogodišnjem Festivalu dokumentarnog filma Grafest u Domu kulture „Gračanica“.

Nakon toga prikazan je i film „Nacrtaj mi ljubav“, koji predstavlja rezultat rada mladih ljudi koji su pohađali kurseve Škole filmske magije koja je, nedavno, po peti put održana u Domu kulture „Gračanica“.

Na festivalu su, u sklopu edukativnih radionica učestvovali i polaznici Škole filmske magije, a festival „Grafest“ je predstavio nagrađene filmove starijih autora, Ane Jovanović „Đurđevdan u selu koga više nema“ i Predraga Radonjića „Bogoslovija zvuci“.

Filmski festival „Most“ otvoren je 4. septembra projekcijom filma „Divjunacima“. Na programu festivala biće prikazano 13 filmova. Ove godine festival je okupio dvadesetak mladih filmskih stvaralaca iz Rusije, Indije, Turske, Severne Makedonije, među kojima je bilo i učesnika iz Gračanice.

Direktorka festivala, Milica Janjić, istakla je da je veoma srećna zbog bolje posete i većeg broja učesnika na festivalu ove godine i izrazila zahvalnost za partnerstvo i saradnju koja je ostvarena sa Domom kulture „Gračanica“.

Ceremonija zatvaranja festivala je večeras u 19:30, nakon čega će biti prikazani blok filmovi učesnika seminara kinematografije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još