Socijalisti KiM podržali Srpsku listu

Odbor SPS Kosova i Metohije saopštio je danas da potpuno i bezrezervno podržava Srpsku listu na predstojećim prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu i pozivaju građane da masovno izađu na birališta i glasaju za tu listu, javlja Tanjug.

“Socijalisti pozivaju svoje članstvo, simpatizere i srpski narod na KiM da masovno izađu na vanredne izbore za Skupštinu Kosova i da glasaju Srpsku listu”, poručuju u saopštenju uz, kako prenosi Tanjug, preciziranje da je Srpska lista zajedno sa rukovostvom Srbije garant demokratske i političke borbe za mirno rešenje, kroz dijalog, kao i ostvarivanje prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Socijalisti sa Kosova su Ubeđeni su ubeđeni, ističu, da rukovostvo Srbije čini maksimalne napore da zaštiti prava i da nikada neće izdati nacionalne i državne interese na Kosovu..

Socijalisti KiM poručuju da je odluka o učešću Srpske liste na preveremenim Kosovskim izborima opravdana i osnovana i da predstavlja jedino rešenje za rešavanje sudbine srpskog naroda Kosovu

“Tanjug” navodi da je takav stav donet na današnjoj sednici Pokrajinskog izbornog štaba održanog u Gračanici, kojoj je presedavao presednik Pokrajinskog odbora SPS Zvonimir Stević.

“Politika mira, kompromisa, vladavine prava, dijaloga, kao i zaštite nacionalnih i državnih interesa koju vode predsednik Srbije Aleksandar Vuči, prvi potpresednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i Vlada Srbije su garant opstanka Srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju.

Socijalisti sa Kosova su napomenuli da jednostrani potezi kao što je uvođenje anticivilizacijskih taksi, formiranje vojske, donošenje platforme za pregovore od albanske strane, sve učestaliji napadi na Srbe, kao što je poslednji napad na maloletnika u Kosovskoj Mitrovici, ne doprinose stabilizaciji stanja i rešavanju nagomilanih problema na ovim prostorima.

Kako prenosi Tanjug oni dalje ističu da dosadašnji potezi Albanske strane jasno pokazuju da ne žele mir i stabilnost već destabilizaciju stanja na Kosovu i šire na Balkanu.

“Dosadašnje učešće na kosmetskim izborima Srpske liste u koordinaciji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i najvišim državnim rukovostvom je dalo rezultate i vetar u leđa za opstanak na vekovnim ognjištima”, stoji u saopštenju.

Tanjug na kraju navodi da su na sednici izbornog štaba formirani su Okružni, Gradski i Opštinski izborni štabovi i podeljeni su zadaci, kao i preuzimanje obaveza i odgovornosti.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments

Pročitaj još