• Početna>
  • Vesti>

Đacima prvacima školski pribor i želje za uspešno školovanje

Nova školska godina je počela bez problema u svim osnovnim i srednjim školama na centralnom Kosmetu.

Član predsedništva Srpske liste Srđan Popović, direktor Odeljenja za obrazovanje pri opštini Gračanica Brankica Ničić i predsednik Privremenog organa SG Priština Ljubinko Karadžić obišli su danas školarce u Kuzminu i Brnjici i uručili im školski pribor.

Popović je tom prilikom poručio da će se i u budućnosti raditi na stvaranju što boljih uslova za obrazovanje ovdašnjih učenika.

“Kao što smo i najavili obići ćemo sve škole na centralnom Kosmetu i nijedno dete koje je krenulo u prvi razred neće ostati bez potrebnog pribora. Danas smo obišli Kuzmin i Brnjicu, sutra ćemo posetiti Prilužje i Plemetinu, a ono što me zaista raduje je da ima dece, da škole funkcionišu na jedan ispravan način i da što se tiče kvaliteta obrazovanja, neće manjkati ni u budućnosti. Na nama je da stvorimo što bolje uslove i da sva naša deca neće ostati zaboravljena”, istakao je Popović za RTV Gračanica.

Direktor Odeljenja za obrazovanje pri opštini Gračanica Brankica Ničić istakla je da je su prethodnih dana obišli sve škole u mestima koja pripadaju opštini Gračanica, a da sa istim aktivnostima danas ali i narednih dana nastavljaju ka mestima koja teritorijalno ne pripadaju ovoj opštini.

“Danas smo posetili škole u Kuzminu i Brnjici, a sutra ćemo obići i škole u Plemetini i Prilužju koje teritorijano ne pripadaju opštini Gračanica, a cilj je da posetimo svu našu decu u okolini i obradujemo ih ovim poklonima. Školska godina je počela na vreme, bez nekih većih problema. Mi smo uspeli da nekim školama obezbedimo bolje uslove za rad,ovegodine radimo na sanaciji i rekonstrukcijiškole u Gračanici, a to će biti praksa i u narednim godinama”, poručila je Ničić.

Direktor OŠ “Aca Marović” Kosovo Polje, Vesna Stojković zahvalila je na poseti i poklonima školarcima i istakla da je lep osećaj znati da niste zaboravljeni.

“Jako nam puno znači ova poseta, jer, pre svega mi smo izolovani, pripadamo opštini Kosovo Polje, stoga nam je zaista drago da su nas se setili i da neko misli na našu decu i zahvaljujemo u ime dece, roditelja i naših radnika Opštini Gračanica na poklonima i poseti. U našoj školi je broj učenika ove godine u porastu, što nas posebno raduje, i  s obzorom da je početak školske godine ne mogu sa sigurnošću da kažem tačan broj upisane dece ali kreće se oko 20, dok ukupno našu školu pohađa od 86 do 90 deteta”, rekla je Stojković.

Najmlađi školarci nisu skrivali oduševljenje poklonima i zahvalili su gostima na poseti.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još