Božović po treći put saslušana u vezi sa ubistvom Ivanovića

Ksenija Božović, potpredsednica Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”, danas je po treći put saslušana u kosovskom Specijalnom tužilaštvu u Prištini, u svojstvu svedoka u slučaju ubistva lidera GI SDP, Olivera Ivanovića.

Božović za Kontakt Plus radio kaže da je glavni razlog poziva njena izjava data medijima nakon saslušanja Ivanovićeve sekretarice Silvane Arsović, gde je rekla da kako vreme odmiče, sve više sumnja da su u čitav postupak oko ubistva Olivera Ivanovića umešani i Srbi i Albanci i stranci.

S obzirom na to, tužilac je pretpostavio da ja verovatno nešto znam i da treba da dođem da kažem, rekla je Božović.  

“Rekla sam mu da se bavim politikom i da mogu da izjavim da ništa nisam konstatovala niti tvrdila, već sam samo izrazila sumnju, i da imam zagarantovano pravo na slobodu govora i po zakonu i po Ustavu. Ja ništa nisam tvrdila, već sumnjala, kao i da i dalje sumnjam, na šta je tužilac rekao da je ipak morao da me pozove,” – rnavela je Božović. 

Prema njenim rečima, tužilac je rekao da se aktivno bavi istragom koja ovoliko traje, jer taj posao nije urađen od samog početka. 

Božović je kazala i da jako zabrinjavaju informacije da će sadašnji tužilac otići u penziju, jer se u tom slučaju, prema njenim rečima, čitav postupak može vratiti na početak.

“Ukoliko ovaj tužilac ne završi ovaj postupak u koji je krenuo, mi onda nailazimo na nove probleme a to su novi tužilac, nova saslušanja i vraćanje postupka na početak. Ko više ima snage i nerava da to sve prođe? Nažalost, Silvana Arsović i ja, kao najbliže saradnice i najbolji prijatelji Olivera Ivanovića prolazimo kroz sve to. Da li trebamo sad ponovo kroz sve to da prolazimo? Možete zamisliti koliko je to strašno i iscrpljujuće,” – kazala je Božović.

Božović je poručila bi svi koji odlučuju u ovom slučaju, pa i predstavnici međunarodne zajednice trebali da daju podršku da se ovaj postupak završi do kraja i da ga završi sadašnji specijalni tužilac, jer, kako kaže, za to postoje zakonske mogućnosti.

Božović, je do sada saslušana jednom u Tužilaštvu u Mitrovici i sada po drugi put u Specijalnom Tužilaštvu u Prištini. 

Izvor: Radio Kontakt plus


Comments