• Početna>
  • Vesti>

Petar Petković u poseti povređenom mladiću u K.Mitrovici: Srbija će učiniti sve da zaštiti svoj narod

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je danas maloletnog Danila Bojkovića, povređenog u incidentu na glavnom mostu na Ibru. Mladić se nalazi u jedinici Intenyivne nege Kliničko – bolničkog centra Kosovska Mitrovica.

Petković je Bojkoviću preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, poželeo mu brz oporavak, da što pre izbaci iz glave sve što se desilo i pozvao ga da bude gost u Beogradu. Petković se nakratkao susreo i sa porodicom povređenog momka.

“Ovaj mladić je simbol srpskog otpora albanskom ekstremizmu i borbe srpskog naroda koja traje već dvadeset godina, posebno na mostu na Ibru. Taj most i ceo sever Kosova je opsesija Albanaca i njihov nedosanjani san” rekao je Petković.

Naveo je da se incidenti pojačavaju, da više nisu samo verbalni, već i oružani i podsetio na pokušaje ubistava, krađe, demoliranje zdravstvenih ustanova.

“Mi to nećemo dozvoliti, nećemo tolerisati. Tu smo. Srbija je uz svoj narod. Mi se zalažemo za mir i sve vreme pozivamo naš narod da ne reaguje na incidente, ne dajemo povoda i to nikada i nismo činili ali nećemo dopustiti ovakve incidente, da se nožem ide na našu decu. Mi se zalažemo za mir, za kompromisno rešenje. . Srbija će učiniti sve da zaštiti svoj narod. Samo odgovornim postupanjem možemo braniti naš narod, jer nam je mir preko potreban. Srbija će insistirati da se pronađu počinioci” istakao je Petković.

Petković je poslednji događaj pripisao predizbornoj kampanji, pod čijim okriljem kako je rekao “kulja šovinistička mržnja albanskih partija prema svemu što je srpsko” i koja se pretvara u “takmičenje u ekstremizmu”.

“Svi smo uz ovog mladića, uz naš narod. To je naša dužnost i od toga nećemo odustati. Hvala KBC-u jer oni rade veliki posao za naš narod i državu Srbiju” istakao je Petković.

Direktor KBC-a u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović rekao je da je mladić operisan, i da ne očekuju komplikacije. On će tokom dana biti prebačen sa intenzivne nege i nastaviće oporavak na hirurškom odeljenju KBC-a.

“On je primlje sa povredama nanetim sa leđa, u predelu desnog bubrega i desne strane grudnog koša. Povrede su bile opasne, bio je u hemoragijskom šoku, ali brzom reakcijom naših lekara, operisan je i krvarenje je zaustavljeno. Ne očekujemo komplikacije” naveo je Ivanović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još