• Početna>
  • Vesti>

Marko Đurić: Ziberaj je, kao i njegov šef Pacoli, državljanin Srbije, i trebalo bi da se upozna sa time da je sloboda kretanja u Srbiji gde živi, jedna od ključnih vrednosti

Ziberaj je, kao i njegov šef Pacoli, državljanin Srbije, i trebalo bi da se upozna sa time da je sloboda kretanja u Srbiji gde živi, a i u drugim delovima Evrope, jedna od ključnih vrednosti, da je sadržana i u sporazumima na koje su se njegovi šefovi obavezali, navodi se u aopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

“Kao i obično predstavnici institucija u Prištini se hvale onime čega bi trebalo da se stide, a to su sopstveni pokušaji da ometu slobodu kretanja. Takva retorika i takve namere su kršenje svih civilizacijskih normi i važećih sporazuma, poput sporazuma o zvaničnim posetama iz 2011. godine. I sam sam iskusio njihovu spremnost da golo i brutalno nasilje primene i nikada nas tonije odvratilo da budemo sa našim narodom”.

Ono što bih voleo da vidim ovim povodom je stav EU koji u vezi sa ovim pitanjem ima jasne političke i moralne obaveze, stoji dalje u saopštenju.

Izjave službenika ilegalnog paralelnog ministarstva spoljnih poslova u Prištini usijane glave, ne bi smele da imaju uticaja na stvarnost i svakako neće sprečiti pomoć iprisustvo Srbije među Srbima i svima drugima na KiM koji se osećaju delom državeSrbije. Plan predsednika Vučića za ekonomsko osnaživanje Srba na KiM nastaviće da sesprovodi punom parom, zaključuje Đurić u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još