Gradonačelnik Rakić podelio rančeve prvacima

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić posetio je osnovne škole “Sveti Sava” i “Branko Radičević”, prvacima je poželeo srećan početak školovanja i po tradiciji uručio  rančeve .

Želeo bih ovom prilikom da pozdravim naše đake i da im poručim da ćemo i dalje nastaviti sa ulaganjem. U proteklom periodu smo odvojili značajna sredstva, a u narednom periodu planiramo da unapredimo i poboljšamo uslove za rad naših đaka. Neka vam je srećan početak školske godine , a mi ćemo vam biti tu na usluzi i pomagaćemo vam koliko god budemo mogli”, rekao je Rakić .

Koristim priliku da se zahvalim na donaciji, a i škola se potrudila da ove godine naši prvaci dobiju besplatne udžbenike, tako da smo dosta rasteretili roditelje, što se budžeta tiče. Hvala gradonačelniku, hvala načelnici Školske uprave  za puno razumevanje, istakao je Milorad Jovanović, direktor OŠ “Sveti Sava” iz Kosovske Mitrovice.

“Mi smo, kao škola, obezbedili besplatne udžbenike, gradonačelnik je tu da pomogne da đaci dobiju i besplatne rančeve, tako da smo na jedan pravi način dočekali početak ove školske godine”, poručio je Ivan Zaporožac, direktor OŠ “Branko Radičević”.

Prvake je posetila i načelnica Školske uprave i poželela im srećan početak školovanja.

“Lepo vas je videti u ovolikom broju i ovo je naše najveće bogatstvo i vi ste naša budućnost. Ja bih svima vama da poželim srećan početak školske godine, koja će, nadamo se, biti mirnija i bolja od prethodne”, rekla je Jasmina Dedić.

U osnovnim školama “ Sveti Sava “ i “Branko Radičević” u Kosovskoj Mitrovici ove godine u prvi razred krenulo je preko 160 mališana.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još