Ambulanta u Satrom Grackom obijena po četvrti put

“Ambulante koje funkcionišu u okviru zdravstvenog sistema Republike Srbije na Kosovu i Metohiji često su na meti napada, obijane i vandalizovane, a za vikend je po četvrti put provaljeno u ambulantu u selu Staro Gracko.

Jasno je da ekstremisti dosledno i organizovano napadaju ustanove koje simbolišu institucionalno prisustvo Srbije na Kosovu i Metohiji, ali podsećamo i upozoravamo da je zdravstveni sistem, čak i u ratnom stanju, međunarodnim konvencijama zaštićen i pošteđen razaranja”, kaže se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

“Po pravilu, odgovorni za napade na srpske zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji ne bivaju pronađeni, što nesumnjivo ohrabruje napadače da organizuju nove incidente.

Verujemo da je i ovaj napad počinjen u sklopu predizbornog pritiska i zastrašivanja srpskog naroda, i zato zahtevamo od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da reaguju kako bi ovakvi događaji bili najjasnije osuđeni kao nedopustivi”,stoji dalje u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovsja Mitrovica (saopštenje)

Comments

Pročitaj još